Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coachen: "Tuff vecka men inget magsår"

Säsongens första match.
Efter en vecka av kaos utanför planen.
– Det har varit tuffa dagar för tjejerna. Men jag är luttrad och får inte magsår, säger Lindesberg Volleys coach Johan Isacsson.

Annons

På söndagen spelar Linde Volley säsongens första match i elitserien. Men det har inte varit någon lugn landning fram till matchstart i Ängelholm. En turbulent vecka sedan det avslöjades att klubben skrivit dubbla kontrakt med Nadya Greseva Nevodnich, som inte fick förnyat uppehållstillstånd av Migrationsverket när bluffen synades. Kort efteråt valde ansvarige sportchefen Roger Larsson att hoppa av sin tjänst. Utan att ge någon intervju.

Johan Isacsson är förbundskapten för herrlandslaget och samtidigt ny huvudcoach för säsongen i Lindesbergs elitserielag.

"Får höra saker p´å jobbet"– Visst har det varit en turbulent vecka. Tuff för tjejerna som får höra saker på sina arbetsplatser och när de varit på stan och fikar. Lindesberg är en liten stad, säger Isacsson, som själv inte störts nämnvärt i förberedelserna.

– Jag hade kanske reagerat annorlunda när jag började som tränare när jag var 36-37 år. Nu är jag luttrad och vet att saker och ting kan hända. Jag pratade med en person jag känner som jobbar utomlands. Han vaknar med problem varje morgon. Men det går inte att få magsår för det. Det är ett tufft läge på många vis i europeiska klubbar, säger Isacsson.

"Slow starters"Nu hoppas han att hans lag kan sluta samma och hota alltid lika svåra Engelholm.

– Engelholm har ny tränare och har legat på läger i två omgångar i Polen. Mina lag brukar vara slow starters och sedan komma rejält i slutet av säsongerna. Så döm inte det här laget tidigt. Det är ett nytt lag där vi slipar på många tekniska detaljer. Sådant tar tid, säger han.

Fortfarande saknar nya amerikanskan med det svenskklingande namnet Ingrid Hanson godkända papper från Migrationsverket.

"Ingen aning"– Ingen aning när det kan bli klart för henne och Marjorie Giordano. Jag kanske är jäkligt optimistisk när jag hoppas till nästa helg. Giordano rehabar dessutom till december någon gång. Men det är ingen överdrift när jag säger att jag väldigt mycket hellre vill ha henne på planen än på en stol intill, säger Isacsson.

Lindesberg Volley reste till Skåne redan på lördagen. Där väntade träning på lördagskvällen innan övernattningen i Helsingborg.

– Det känns skönt att det kommer en match nu. Då har vi något att fokusera på, även om det kommer vara en väldigt tuff motståndare.

Mer läsning

Annons