Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet inleder granskning

Volleybollförbundet ska en gång för alla gå till botten med kontraktsvilkoren för utländska spelare i Sverige.
Efter den senaste tidens skandaler tillsätts en utredning.

Annons

Allt började med att Lindesberg Volley skrev dubbla avtal med ukrainskan Nadya Greseva för att vilseleda Migrationsverket. Detta fick bland annat till följd att sportchefen Roger Larsson kände sig tvingad att avgå. Sedan framkom också att även amerikanskan Crystal Palmer skrev på ett kontrakt med Lindesberg som inte blev vad hon förväntat sig.   

Strax därefter kom uppgifter att elitseriekonkurrenten Katrineholm betalat ut svara löner till fem av sina utländska spelare. Och nu har det svenska förbundet fått nog. De kommer att tillsätta en utredning för att gå till botten med problemen. 

- Våra medlemsföreningar ska följa de regelverk som finns, något annat är givetvis inte acceptabelt. Alla spelare ska få det som står i deras kontrakt som också godkänts av Migrationsverket, säger Saffet Eraybar, ordförande i Svenska Volleybollförbundet i ett pressmeddelande.

Förbundet kommer att granska alla elitklubbar som har kontrakt med utländska spelare med arbetstillstånd från Migrationsverket. "I dialog med föreningarna kommer förbundet att granska att Migrationsverkets bestämmelser följs säsongen 2013-2014", skriver förbundet i pressmeddelandet.   

Mer läsning

Annons