Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isacsson: "Enkelspårigt på andra sidan"

Solklara 3–0, och Lindesberg kvar på volleybolltäppan i Örebro län.
– Vi har lite bredare spelarmaterial, det var lite enkelspårigt på andra sidan, säger Lindesbergs tränare Johan Isacsson.
– Vi gör dem lite för bra, säger Örebros tränare Matilda Wikander.

Annons

I höstas i säsongens första derby blev det 3–2 till Lindesberg i en tät match. Den som trodde på något liknande i Idrottshuset fick snart sina tankar på skam. Lindesberg mosade på, och tog första två seten med 25–14 och 25–11. Tredje blev en smula jämnare, men gästerna tog det till slut med 25–21.

– Vi har lite bredare spelarmaterial, det var lite enkelspårigt på andra sidan. Jag tycker det var en jätteskillnad i servarna mellan lagen. Nu har jag inte sett statistiken, men jag kan tänka mig att vi har mycket högre servepress. Det lag som har serve och lite bättre servemottagning – det ger utkomsten av matchen 99 procent av matcherna. Då vet du att du vinner, säger Lindesbergs tränare Johan Isacsson och fortsätter:

– Sedan behöver man det andra, för annars är ju det ju tråkigt om det bara är serve och servemottagning. Men, där tror jag att den stora skillnaden är. Sedan när det brinner till är vi lite tuffare.

Du tog din första timeout i tredje set. Du måste varit nöjd med din gamleplan?

– Två första, ja, sen är det fan alltid … Det spelar ingen roll om det är proffslag. Leder du med 2–0 så …

Ett klassiskt tredjeset?

– Ja, det är jättetråkigt. Så måste du bli förbannad … Men, det ingår i jobbet. Det var väldigt viktigt med tre poäng, och att vinna med 3–0. Vi har tränat bättre och mer. De fick bara tre dagar ledigt över julen. De vill mycket, tjejerna, och det tycker jag är jätteroligt. Men det ska ge resultat också. Det går inte att marknadsföra hård träning, utan att du scorar. Jag tycker att de har ökat spelförståelsen sedan augusti markant, och därför vinner vi med 3–0.

Viktigt med första bortasegern för säsongen?

– Ja. Jaja.

Tre raka segrar – ni har kommit igång nu.

– Ja, men det är spelarna också. När du känner på lineupen på träningarna, att ”nu jävlar är det allvar” från spelarna – då är det lättare än att tränaren ska piska igång. Jag har inga problem med det, men det är lite roligare än det omvända.

– Det här tar ju tid. Och så är det ny tränare. De har haft många träningar de senaste åren. Nytt spelmaterial, och det tar tid innan det sätter sig.

Örebro Volleys tränare Matilda Wikander var riktigt missnöjd med sitt lags insats i de två första seten.

Vad var det som inte funkade?– Jättemycket i de två första seten. Definitivt. Vi kom inte alls upp i någon sorts okej nivå. Vilket känns jättetråkigt, jag hade verkligen sett fram emot en bra och lång match. Hade vi spelat som i sista set hela tiden hade det funnits potential till det. Väldigt tråkigt att vi inte kom upp till det, säger hon och fortsätter:

– Det var ingen speciell del av matchplanen som inte funkade, utan det var mer utförandet. Jag tror att tjejerna var lite nervösa i början, och sedan när det inte gick så bra så släppte det inte, vi kom inte in i det. Sedan är jag nöjd med att vi jobbade oss tillbaka till det tredje setet, så att vi fortfarande kunde prestera någonting där.

Men, det håller inte mot ett bra lag. Så är det bara.

Tät 3–2-förlust i höstas. Har Lindesberg blivit mycket bättre nu?

– Ja, absolut. Framför allt är det ju att ”Margie” har kommit tillbaka. Det gör ju en stor skillnad. Sedan tycker jag inte att vi ska vara så här långt efter i alla fall. Jag tycker inte att det är bara det, om man säger. Vi gör dem lite för bra i dag, låter dem vara lite för bra. Det tycker jag vi visar, att vi kan spela på den nivån också, men vi måste göra det hela matchen.

Vad gör ni bra i tredje set?

– Framför allt så blev vi bättre i block och försvar, och vi tappade inte lika mycket i mottagningarna. Även om vi inte har perfekta mottagningar så har vi ändå tillräckligt bra för att vi ska kunna spela på dem. Inte lika många ess emot oss. Det är där den stora skillnaden ligger. Sedan tycker jag Elsa kom in och gjorde ett bra jobb, gjorde många bra val också.

Lindesberg hade med sig en busslast med supportrar som höll igång och skapade stämning under matchen.

– Det tycker jag bara är jätteroligt, att det är mycket folk. Man vill ha bra stämning på ett derby. Sedan hade det varit roligare om det hade blivit en bra match på det. Men inte den här gången, säger Wikander som får vänta på sin första derbyseger som Örebrotränare mot Lindesberg. Tionde raka förlusten i elitserien för Örebro mot Linde.

– Ja, det blir nästa säsong i stället.

Eller slutspelet?– Ja, slutspelet om vi möts där.

Johan Isacsson.
Matilda Wikander.

Mer läsning

Annons