Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är en lycklig coach"

Solklara 3-0 i bortamatchen mot Hylte/Halmstad. Lindesberg har kopplat ett rejält guldgrepp inför söndagens hemmamatch i arenan.
– Nu är vi framme vid det som varit vårt mål under hela säsongen, säger coachen Matthew Botsford.

Annons
Mathew Botsford.

Lindesbergscoachen brukar vara ganska kritisk efter matcherna och hitta punkter som kan förbättras. Men efter insatsen i Örnahallen hade han inte mycket att invända.

– En kvalitetsmatch. Vi hade riktigt bra siffror på alla plan och gjorde få misstag, säger Botsford.

Från sidan såg det ut att vara en enkel seger?

– Det finns inga lätta matcher. Vi började ju lika bra i Lindesberg senast, innan vi var sämre i två set. Nu pratade vi om att inte göra samma misstag igen och den här gången gick det bättre, säger Botsford.

Tegenfalk fick chansen

Lindesbergscoachen har under hela säsongen framhållit bredden på truppen som en framgångsfaktor. Något som bevisades på nytt i torsdagens match. Detta när Nadya Greseva klev in från bänken och levererade smash på smash.

– Jag är en lycklig coach. Vi hade en period i tredje set där vi inte kontrollerade matchen riktigt. Då kom Nadya in som en stabiliserande kraft, berömmer Botsford.

Josephine Tegenfalk fick åter rollen som förstapassare efter att Emma Westerberg fått chansen i den första SM-finalen.

– Josephine gjorde ett väldigt bra jobb, tycker Botsford.

På söndag kan Lindesberg spela hem ett SM-guld. I så fall det första i klubbens historia.

– Jag litar på att mina spelare är så erfarna att de klarar av att hantera situationen. Vi känns mentalt starka nu. Däremot vet jag att Hylte/Halmstad är ett riktigt bra lag när deras stjärnor får det att stämma, så vi måste fortsätta att prestera på en hög nivå för att vinna, konstaterar Matthew Botsford.

Mer läsning

Annons