Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kommer vara en mycket ledande spelare"

Örebro Volley fortsätter att förstärka truppen inför elitseriesäsongen. Klubben har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv – och skrivit nytt kontrakt med en annan spelare.

Annons
Emily Rottman.

Emily Rottman. Där har ni Örebro Volleys senaste nyförvärv. Amerikanskan, som kommer direkt från fyra år på college, har senaste säsongerna spelat mest som libero men går in som vänsterspiker i Örebros lagbygge.

– Men vi kommer naturligtvis utnyttja hennes styrkor som först och främst är försvar och mottag. Där har hon väldigt stora kvaliteter, och vi förväntar oss att hon kommer vara en mycket ledande spelare i elitserien, säger tränaren Oskar Jönsson-Vikterlöf.

Samtidigt har klubben också förlängt kontraktet med Sara Cavretti, som kommer utveckla sitt spel genom att ta klivet från liberopositionen till att bli spiker – något hon kommer ha nytta av i sitt beachvolleyspelande.

– Jag är heltaggad. Jag funderade lite på olika saker, men när säsongen närmade sig kände jag att det är klart jag ska spela. Det är alldeles för kul för att inte fortsätta. Och jag älskar att spela försvar, men det ska bli kul att utveckla sitt spel också, säger Sara.

Örebro har därmed nio spelare under kontrakt inför årets säsong, varav sex nyförvärv. Klubben hoppas göra klart med ett sjunde, och därmed få en trupp på tio spelare, inom kort.

– Vi vill jättegärna bli tio, det tycker vi är en okej siffra. Nästa vecka kommer en europeisk tjej på provspel, som vi är jätteförhoppningsfulla över. Vi jobbar på att få fram ett arbete åt henne, säger Jönsson-Vikterlöf som inte vill avslöja provspelarens namn.

Örebro inleder försäsongen med en cup i Köpenhamn i helgen och åker ned till Danmark och spelar en till i början av oktober. Elitserien startar med hemmamatch mot Katrineholm den 16 oktober – och om man ska tro Jönsson-Vikterlöf kan det bli en ovanligt spännande elitserie.

– Vi har lika stora chanser som de flesta andra. Min känsla för det som händer runt om i volleyboll-Sverige är att Hylte/Halmstad kommer ses som favoriter eftersom de återigen skaffat sig en väldigt bred spikeruppsättning. Men de har sina tveksamheter precis som alla andra, än så länge är det inget lag som är helt klockrent och utan svagheter. Men däremot är det väldigt få lag som ser svaga ut, säger Örebrotränaren.

Jönsson-Vikterlöf varnar för Sollentuna som outsider, och ser brister hos de tippade topplagen:

– Hylte har en svensk passare (Katarina Persson) som kommer tillbaka från korsbandsskada och ska ta över rollen från en av ligans bästa passare. Det är en tveksamt: Hur bra funka det? Vad händer om hon börjar få ont?

– Engelholm kommer ha en väldigt oerfaren libero.

– Samma saka med Linde, de ska också spela in en ny libero (Isabella Kuné). Har man en ny libero och en spiker som inte är skitstabil, då är det fyra av sex rotationer där man kan attackera en planhalva och hålla sig helt borta från Margie Giordano. Om hon spelar vänster nära spelar hon nämligen mycket ut på kanterna i sin mottagning och då kan man undvika henne.

– Svedala har inte den riktiga superbredden, och en ung och oerfaren tjej från lägre division som ska fylla den sista spikerplatsen. En stor talang, men det är svårt att veta vilken nivå hon kan gå in på direkt.

Läs mer om Örebro Volleys nyförvärv i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons