Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindes stjärna tvingas lämna landet

Lindesberg Volley tappar sin ukrainska stjärna Nadya Greseva-Nevodnich, 25.
På tisdagen tvingas hon lämna landet.

Annons

– Oerhört tråkigt, men vi hoppas förstås att Nadya kommer kunna komma tillbaka till oss, säger den förra guldklubbens sportchef Roger Larsson.

NA kan avslöja att Linde Volley tappar en av sina förgrundsspelare i elitserievolleybollen. Ukrainska spikern Nadya Greseva-Nevodnich, med två säsonger i Lindesberg, får inte stanna kvar i Sverige. Redan på tisdagen flyger hon tillbaka till Ukraina på obestämd tid. Även maken Nick tvingas lämna Sverige.

– Läget är ganska osäkert. Hon har försökt att få till det här med uppehållstillståndet en tid. Nu måste hon tydligen tillbaka till Ukraina och infinna sig på svenska ambassaden, därifrån får hon söka om, säger Roger Larsson.

Letar arbetsgivare i stället för klubbPå måndagen tar hon farväl av sina lagkompisar och flyger på tisdagen hem till Zaporizjzja i östra Ukraina. Åtta timmar i tåg från Kiev.

En lång och oviss resa för det gifta paret som hoppats få stanna i Sverige.

– Vi gör vad vi kan men det är svårt att reda upp saker man inte råder över. Vi hoppas att vi kan hjälpa Nadya med en arbetsgivare som hon kan söka arbetstillstånd via. Nu har hon haft klubben som arbetsgivare och inte fått jobba vid sidan om. Det har försvårat mycket och gjort att även vår ekonomi blivit lidande, säger Larsson.

NA har försökt att nå Nadya Greseva-Nevodnich för en kommentar. Men misslyckats.

– Hon är hemma och packar och ska säga hejdå till tjejerna. Jag tror inte det är läge att prata med tidningen just nu, säger Larsson.

Mer läsning

Annons