Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin räds inte gamla kompisar

Lindesbergs 22-åriga libero Malin Lindgren har själv ett förflutet i RIG Falköping.
I dag ställs hon mot sin gamla klubb på bortaplan när Lindesberg jagar sin tredje raka seger.
– Oavsett var Falköping ligger i tabellen ska man aldrig underskatta dem, säger Lindgren om dagens motståndare.

Annons

Det nya året har inneburit två raka segrar för Lindesberg Volley. I eftermiddag väntar det unga gymnasielaget RIG Falköping på bortaplan där gästerna, som siktar på fjärdeplatsen, har all press på sig.

– Så är det ju. Samtidigt är det en chans för oss att spela ut och fokusera på oss själva i stället för på motståndaren, säger liberon Malin Lindgren, som själv spelade i klubben och gick i stadens berömda volleybollgymnasium fram till sommaren 2006.

RIG Falköping består nämligen enbart av tjejer som går på volleybollgymnasiet. Men trots att det unga laget ligger näst sist i elitserien är det ingen lätt motståndare.

Malin Lindgren minns till exempel med fasa hur Lindesberg i höstas var nära att tappa en klar ledning mot just Falköping. Segern då blev knappa 3–2 i set.

– Deras spelare är hungriga och ger aldrig upp. De lever på sitt starka kollektiv där spelarna Cecilia Hall (center) och Elin Hoszek (spiker) sticker ut lite extra, berättar Lindgren.

INFÖR Falköping-Lindesberg

Vad: Elitserien i volleyboll, omgång 12.

Var: Frejahallen, Falköping.

Läget i laget: Lindesbergs center Sara Forsberg är fortsatt armbågsskadad och missar matchen.

Kommentar: – Falköping brukar ha vassa servar så det gäller att vi är bra i mottagningarna. Efter nyår har vi spelat riktigt bra och kontrollerat våra matcher. Sedan tidigare är vi ett starkt hemmalag men nu har också bortaspelet börjat stämma, säger spikern Madeleine Eriksson.

NA tippar: 1–3.

Annons