Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offrar tv-karriär i USA för guld

Tredje raka vinsten och serieledning.
Lindesbergs nye amerikanske coach Matthew Botsfords jobb hänger på resultat – men det är hans medresta flickvän Lindsey som har mest att förlora.
– Hon är tv-ankare i USA och riskerar en hel del nu, säger han.

Annons
Mathew Botsford.

En småseg start, men sedan vann Lindesberg som väntat enkelt derbyt mot Örebro. Vid sidlinjen stod nye coachen Matthew Botsford med armarna mot sidan lika iskallt som vanligt. Tredje raka segern och en kanonstart i hårdsatsande Lindesberg, som mycket väl kan slåss om guldet i vår.

Hyllade Morén

– Vi hade lite problem med touchen i början men kom i gång sedan. När Tina och Anna är borta på OS-kval ser jag bara som en bra möjlighet för andra att få chansen att stiga fram och visa vad de kan, säger han och väntar inte många hundradelar innan han hyllar 21-åriga centern Freja Morén.

– Hon var helt outstanding i dag. I alla fall offensivt. Och det är så det måste vara. Två spelare kan inte dominera i våra matcher, vi måste vara fyra, fem som ligger på samma höga nivå och sprider offensiven om vi ska vara med där uppe även senare. Just nu betyder inte tabellen någonting. Vårt spel är bara i en tidig fas över hur det kommer att se ut.

Jobbar för Fox-filial

Han har ett ettårskontrakt med Lindesberg Volley och satsar allt här och nu. Så mycket att hans sambo följt med från USA – och offrat ännu mer.

– Det är jätteskönt att ha henne här. Hon är med och fotar på matcherna, men egentligen är hon tv-ankare på en filial till Fox. Så karriärmässigt riskerar hon mycket med den här flytten. Men jag är som sagt väldigt tacksam att hon följde med.

Mer läsning

Annons