Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Volley byter tränare

Efter den misslyckade säsongsstarten gör Örebro Volley nu en tränarrockad. Ronny Johansson slutar och ersätts med div 1-lagets tränare Jessa Canfield.

Annons

Det är ett rent tränarbyte som sker inom föreningen. Ronny Johansson lämnar A-laget för i stället träna KFUM Örebro i division 1. Deras tränare Jessa Canfield gör ett byte i motsatt riktning.

- Vi har testat olika saker och vad laget behöver nu är att komma över den lilla tröskeln. Jag tror och hoppas att Jessa kan tillföra den extra energi som behövs, säger Ronny Johansson som själv tog initiativ till bytet i förra veckan.

Jessa Canfield, en amerikanska som kom till klubben inför årets säsong från arbete i KFUM Malmö, lockades direkt av förslaget men ville först försäkra sig om att spelarna i de båda lagen tyckte att det var en lika bra lösning. 

- Det kommer bli jättespännande och jag älskar nya utmaningar. Jag har spelat många år i USA och även varit tränare där. Jag hade en jättebra mental coach som jag också arbetat under så jag hoppas kunna bidra med de erfarenheterna. Och mig själv, skrattar Jessa.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!

Annons