Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Örebro Volley- som nu laddar för derbyt

Örebro vann som väntat hemma mot bottenlaget Falköping.
Och nu laddar man inför derbyt mot Lindesberg.
– För oss gäller det att visa vilka som är bäst, säger tränaren Jonas Håård.

Annons
Seger för Örebro - som nu laddar inför derbyt mot Lindesberg.

Det skulle bli en promenadseger hemma mot RIG Falköping. Och Örebro började matchen programenligt och vann de två första seten klart, 25-11 respektive 25-15.

– Under de två första seten spelar vi himla bra. Det är betydligt mer tempo och aggressivitet än mot Elverket senast, säger Jonas Håård.

Men i det tredje setet ville spelet inte alls stämma för Örebro. Förlust med 15–25.

– Det blev lite av ett tredje set-syndrom. Vi tappade rytmen samtidigt som de servade bra. De ligger visserligen näst sist i tabellen, men det är inget dåligt lag. Och ibland kommer man ur balans

Men Örebro repade sig och vann det fjärde setet med 25–18 och därmed matchen med 3–1 i set.

– Det blev ändå en bra reaktion inför det fjärde setet. Vi visar betydligt mer beslutsamhet. Så det kändes skönt att vi kunde vinna till slut. Men det var en liten märklig match med många långa bolldueller.

– Men det viktigate med segern var att vi minskade misstagen rejält. Senast hade vi hela 47 misstag, nu mot Falköping var det vara 20. Så det är en oerhört stor skillnad. Sen har vi fyra spelare på över tolv poäng och det känns bra. Sen tycker jag att servandet överlag fungerade mycket bättre.

Segern var viktig inför

helgens derby mot Lindesberg. En match som Örebro är riktigt sugna på att vinna efter höstens förlust.

– Det blir vilodag imorgon (läs i dag). Sen börjar vi ladda inför matchen. Lindesberg var bättre än oss i höstas. Så det är bäddat för en riktig länskamp, för oss gäller det att visa vilka som är bäst.

Poäng Örebro Volley:

Tina Johansson 15, Louise Alrö 14, Ulrika Blank 13, Anna Sörensen 12, Maria Pirttiniemi 9, Julija Mönnakmäe 6, Ida Kristoffersson 2, Sofie Sundin 1, Hanna-Sofie Lundmark 1.

Mer läsning

Annons