Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vuxna bör läsa sina barns bloggar

Annons

Till er som inte vet så är bilddagboken (bdb) ett socialt verktyg på internet som man skriver ner sina tankar, lägger ut bilder och för dagbok om sitt liv som ens vänner kan läsa och kommentera och mycket mer.

Jag önskar att alla vuxna läser sina barns bloggar och deras bilddagböcker. Det är vår skyldighet att ha koll på vad våra ungdomar håller på med. Allt för många föräldrar har ingen koll på vad deras ungdomar sitter och skriver om på internet.

Det enda bdb går ut på i dag är att trycka ner andra som mår dåligt och tycka synd om sig själva. Att få bekräftelse på om man duger eller inte? Det har blivit en trend hos våra ungdomar att traska där nere i det mörka. Det är vår skyldighet att se till att våra ungdomar mår bra och lär sig att använda sin bdb och sina bloggar på rätt sätt.

En stor del i att våra ungdomar mår så dåligt som de gör är på grund av det som sker via internet. Barn är ändå barn och det är vi vuxna som bär ansvaret. Vi måste våga ta striden med våra barn för att visa vad som är rätt och fel.

Jag som förälder är trött på att det bara får fortsätta som det gör utan att någon sätter stopp eller säger att det här är inte okej. Tillsammans kan vi som vuxna ta vårt ansvar. Genom att få våra ungdomar att acceptera att inte vad som helst kan skrivas kan vi hindra många ungdomar från att må dåligt. Strunta i deras argument om att ”men jag vill ha ett privat liv”. Vill de ha en privat dagbok får de väl skriva för hand i en riktig dagbok som man själv läser i. Nåt måste ske och det är snarast.

Hallsberg

”Förälder”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel