Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Walker: "Får inte så många kärleksbrev..."

Idolhysterin har lagt sig. Nu vill Kevin Walker skapa en ny hajp mot ÖSK i premiären.

Kevin Walker tog hela Sverige med storm när han vann Idolfinalen i Globen 2013.

Nu har lite av hysterin lagt sig men Kevin konstaterar lugnt:

- Det tar fortfarande lite längre tid att gå och handla på Ica…

Hur många kärleksbrev får du nu för tiden?

- Inte så många, de respekterar det förhållande jag haft i över sex år med min sambo, haha.

Kevin gläds åt Degerforsspelaren Boris Lumbanas framgångar under artistnamnet Boris René i årets melodifestival.

- Man har öppnat upp vägen ... nej, men det är kul att se att det är fler som kan kombinera. Jag vet att han missat matcher, men det brukar inte jag göra. Man får prioritera för sin egen del. Men han var riktigt duktig, det var kul att se honom, säger Kevin.

Känner du Boris, ni har ju båda lirat boll i ÖSK?

- Min bror (Robert) känner honom, men inte jag. Men det är en bra kille har jag hört.

Kevin har ända sedan Idolsegern lyckats kombinera sin musikkarriär med fotboll på elitnivå.

- Det finns ingen mall att följa direkt, man får göra utifrån sina egna förutsättningar. Man får gå sin egen väg här i livet och det är det roligaste sättet att göra det på kanske. Fotbollen sätter schemat och sen får man jobba efter det.

Kevin som siktar på att släppa nytt material till våren.

-  Vi sitter och skriver på låtarna just nu och ska göra klart dem. Jag jobbar ihop med en producent, Chris Rehn som är med i Takida och som är från Sundsvall. Takida har precis släppt ett nytt album så de har lite att göra just nu men sen hoppas jag få komma upp och lira in grejerna.

Umgås du med tankar att låta musiken ta över?

- Nej, aldrig. De får leva parallellt och fotbollen tummas det inte på. Jag missar inga träningar och inga matcher och så har det alltid varit sedan jag började med Idolgrejen.

Men hur lyckas du få ihop det?

- Vi är klara efter lunch under säsong och sen har jag tid att umgås med dottern och sambon hemma, När det vilas lite hemma passar jag på att sätta mig med gitarren. Det ger mig så mycket energi.

Vilket är roligast - att göra ett drömmål i fotboll eller att stå på scenen?

- Båda har sin charm. Det går inte att jämföra. De har sina egna liv, det är olika grejer, och de behöver inte ersätta varandra.

Kevin gjorde allsvensk debut i ÖSK-tröjan redan som 17-åring. Pappa Patrick Walker, som tränade ÖSK på den tiden, kastade in Kevin i bortamatchen mot Helsingborg på Olympia. Det blev ingen succé – 1-4 i baken..

- Jag bad om att få bli utbytt i halvtid för att jag var för trött. Jag hade spelat i svenska cupen några dagar innan och så hade jag haft landslagsuppdrag. Det var inte så att jag var dålig i första halvlek, säger Kevin.

Efteråt blev det braskande rubriker i NA.

- På den tiden fick man mycket skit för att man var tränarson från NA:s sida, men det har man fått lite skägg på hakan av. Så det är bara att tacka för det. Det var lärorikt, säger han och ler lite nio år senare.

Kevin säger att det är en av de tuffaste grejerna man kan uppleva som ung fotbollsspelare, att vara tränarens son.

- Det är den tuffaste skola man kan gå mentalt. Men det har hjälpt mig mycket. Man måste alltid överprestera när man har sin pappa som tränare. Det är inte så att man tycker synd om sig själv, det är bara fakta.

Nu har Kevin hunnit fylla 26 och något av nyckelspelare i Djurgården.

Han är mer eller mindre given på Djurgårdens centrala mittfält.

- Vet inte riktigt om man kan se det på det sättet men jag har fått ett jättefint förtroende och det brukar man i regel förtjäna. Det har gått bra också. Jag har spelat i en roll som jag trivs med även om jag skulle vilja utveckla offensiven. Men det kanske inte är den absoluta prioriteten när det gäller arbetsuppgift för vårt spelsystem. Även om det skulle vara kul att göra lite fler såna mål som jag gjorde i träningsmatchen mot Göteborg. Men det kanske kommer av sig självt, det visar sig.

Vad tror du om Djurgårdens chanser i år?

- Vi kommer att vara svåra att slå. Vi jobbar hårt och har ett spelsystem som fungerar. Och vi har spännande spelare i truppen. Optimism med en bra självbild, vi får börja i rätt ände och få bra resultat. Sen vet alla inblandade vilket hårt jobb som krävs.

Hur pass bra koll har du på dagens ÖSK?

- Vi mötte dem tidigt på försäsongen (4-2 till ÖSK). Vi var bättre i första halvlek tycker jag, och så var de bättre i andra. De har värvat smart och fått in spelare som kanske inte fått den utveckling som de velat ha i tidigare klubbar. Sen fick de genombrottet i ÖSK i höstas. Det gav en bra effekt för dom.

Tankarna inför premiären?

- Det är en tuff match så klart, men det är alla matcher. Vi ser fram emot utmaningen, fortsätter han.

Kevin har föräldrarna kvar i Lundby och brorsan Robert i Mellringe.

Hur ofta är du i Örebro nu för tiden?

- När vi är lediga är det ganska kort sträcka att köra hem till familjen. Det blir när tillfälle ges. Mamma och pappa bor i Lundby.

Kevins gamla lagkompisar i ÖSK har försvunnit en efter en.

- ”Hagge” (Patrik Haginge) är kvar. Sen tror jag inte att det är nån mer.

Men han har fortfarande kontakt med gamla ÖSK-kompisar från förr.

- Vi ses i bland, vi från ÖSK Ungdom-tiden. Vi som var lärlingskontrakterade under den tiden, bland andra Jocke Gren, Victor Crona och Moses Reed.

Vad har du för mål med din fotbollskarriär?

- Just nu trivs jag så bra i Djurgården och ser inte längre än den här säsongen. Vi har inlett något intressant här och klubben är på väg nånstans. Det är ett kul ställe att vara på. Min ambition är att utvecklas och bli så bra jag kan bli, säger Kevin Walker.