Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-tv: Barn träffatav nedblåst trädgren

En större gren blåste vid lunchtid ned och träffade en flicka vid Murgrönans förskola i Örebro. Senast i fredags påtalade personal faran med trädet för kommunen.

Trädgrenen från ett murket träd blåste ner och hamnade över ett av de lekande barnen vid förskolan som ligger i Rosta. Händelsen inträffade vid 13-tiden.

- Jag hörde en kraftig duns och förstod att något hade hänt. Jag sprang dit och såg någon ligga vid en nedfallen trädgren. Flickan var avsvimmad och jag ropade till de andra barnskötarna, säger Adam Andersson, praktikant på förskolan, till NA.

Bara en skadades

Flera barn lekte vid trädet, men bara ett skadades. Enligt uppgifter till NA blödde flickan ur munnen. Hon var vaken när ambulansen kom. Enligt en kommuniké från USÖ klarade sig barnet undan med lättare skador och föräldrarna är underrättade om olyckan.

Faran med trädet, som står på förskolans baksida och är en vanlig lekplats bland barnen, har påtalats för kommunen vid flera tillfällen. Senast detta gjordes var i fredags. Eva Isoalho har arbetat på Murgrönan i sju år och det var hon som ringde.

- Trädet har varit murket jättelänge. Vi brukar försöka få barnen att inte leka i det området på baksidan. I fredags kontaktade jag kommunens felanmälan för att få det nedsågat och det skulle framföras till ansvariga, berättar hon.

Sågat murkna grenar

De senaste åren har kommunen sågat av murkna grenar på andra träd på förskolans baksida.

- Jag skulle önska att man beslutade sig för att såga ned träden - de är uppenbarligen i dåligt skick, säger Eva Isoalho.

Efter den upprivande olyckan ägnade man sig på eftermiddagen åt krishantering. Personalen talar med varandra och man har pratat med barnen.

- Några av barnen såg olyckan. Men det verkar ha gått bra - de verkar må bra, säger Eva Isoalho.