Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-tv: Här körs Volvos WTCC-bil ut ur garaget

Här rullar Volvos nybyggda WTCC-bil ut på bana för första gången. Se unika filmen från Knutstorp.

Det är Volvoteamet Cyan Polestar som själva lagt upp filmen i sociala medier, från förmiddagens rollout på Knutstorp i Skåne, där den helt nybyggda WTCC-bilen kördes ut ur garaget för första gången inför de officiella testerna som drar igång på italienska Vallelungabanan på onsdag.

Bakom ratten satt rutinerade Örebroföraren Fredrik Ekblom, som tillsammans med Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior kommer att ratta de båda bilarna i VM-serien i år.

– Det gick fantastiskt bra. Det han bli vad som helst på sådana här rollouts, det är tusentals delar som ska fungera och prata med varandra, och de har hållit på och bygga den här bilen dag och natt, men det var inga som helst problem, säger Ekblom, som hann göra 35 varv, till NA.

– Visst, det var lite grejer med hur man sitter och pedalerna, men bara bagateller. Bilen har gått som en klocka.

Hur var känslan att få köra bilen för första gången?

– Jag får erkänna att det var rätt pirrigt första varven. Det är inte varje säsong man får en helt ny bil, direkt. Den är så fin att man vill ställa den i vardagsrummet, nu när allt är helt spraknytt. Man tänker: ”Ska jag verkligen ut och vingla med den på den här blöta och leriga banan?”

I morgon, fredag, fortsätter Volvo rollouten på Knutstorp med Björk bakom ratten, och på måndag flyger förarna ned till Italien för det tvådagarstestet som är det enda officiella före säsongspremiären i Frankrike veckoslutet 1–3 april.

– Det blir två viktiga dagar, inte bara för oss förare och ingenjörerna, utan också för meckarna. Det är mycket ny personal i teamet, allting är mycket större än i STCC. Där var det tre per bil, här vet jag inte exakt hur många det blir på varje, men sex–sju stycken. Plus folk som arbetar med däck och motorer runt omkring. De två dagarna blir en crashcourse för alla att lära sig bilarna och lära känna varandra, säger Ekblom.