Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-tv: NA-fotograf prisad på Årets bild

NA-fotografen Lennart Lundkvist kammade hem andra plats i klassen natur på Årets bild.

Grattis Lennart Lundkvist, fotograf på NA! En svartprickig hund, en dalmatiner, går över ett fält med snö och svarta jordfläckar. Vad är din kommentar?

– Tack, det känns naturligtvis mycket hedrande att bli prisbelönad. Här i Folkets park i Malmö är stämningen god, men före prisutdelningen var alla lite nervösa. Alla hoppas ju på sina egna bilder.

Berätta om bilden!

– Bilden är tagen i närheten av Kvarntorp och hunden är faktiskt min egen dalmatiner. Saga heter hon. Ibland har jag kameran med mig när vi är ute och i Kvarntorp fascinerades jag av att hon med sin svartvita päls försvann, blev kamouflerad i snölandskapet, säger Lennart och tillägger att hunden Saga kan ”försvinna” på andra platser än i snö med svarta jordfläckar.

– Hunden kan också bli kamouflerad bland i en björkdunge, ja, i alla möjliga miljöer.

För de flesta betyder ordet ”hundjobb” något negativt, men inte för dig. För dig är det tvärtom! Du nosar mer än gärna upp fyrfota modeller!

– Ja, jag har plåtat hundar i många år, och det gillar jag verkligen och jag ska fortsätta med detta.

Får vi så småningom se en utställning eller en bok?

– Hundplåtandet ska resultera i något, exakt vet jag inte just nu. Mer vill jag inte säga. Det är för övrigt inte bara hundar som jag tycker om. Skriv att jag gillar att vara ute i naturen och plåta det jag ser, det jag känner.

Se Lennarts tävlingsbilder i ett bildspel och rösta sedan på den DU tycker är bäst!

Svenska proffsfotografer har tävlat i Årets bild varje år sedan 1942. I år hade en av NA:s fotografer nominerats som pristagare i en eller flera av de 15 bildkategorier. Lennart Lundkvist tävlade med bilder i kategorierna vardagsliv, natur, porträtt och sportreportage.

349 fotografer skickade in bilder till årets tävling.

Se ett bildspel med Lennart Lundkvists tävlingsbilder i Årets bild 2012.

Rösta på vilken av bilderna du tycker bäst!