Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-tv: Se Kidane spurta hem pallplats i debuten

Abraham Adhanom krossade banrekordet och konkurrenterna i Örebro AIK halvmaraton. Men det var kampen om tredjeplatsen i herrklassen som var mest spänande.

Se inslaget i webb-tv ovan!

Haben Kidane, 18, gjorde karriärens längsta lopp. Då spurtade Hälleforstalangen, som tävlar för Eskilstuna, ned Örebro AIK:s rutinerade Mattias Nätterlund i kampen om tredjeplats i ÖAIK halvmaraton. Tiden: 1.12.35.

– Jag kan inte beskriva det, helt fantastiskt. Att springa så långt kändes helt okej. Jag har hållit runt 3.27 per kilometer och det har gått bra. Jag var egentligen inte så intresserad av att spurta ned Mattias, målet var inte att slå honom. Men jag ville spurta bra, säger Kidane som har stora mål med säsongen.

– Framför allt friidrotts-SM i augusti och terräng-SM i höst. Jag vill ta en bra placering där. Jag tränar mest för 5 000 meter och sådana distanser. Fram till dess är det bara träning, jag tar alla tävlingar som träning.

Kidanes klubbkompis Abraham Adhanom krossade både banrekord och konkurrenter när han tog segern på 1.06.09 – femte snabbaste halvmaran av en svensk i år.

Mikaela Kemppi, 43, vann damklassen överlägset på 1.19.10, minuten över hennes eget banrekord och 2,5 minuter över personliga rekordet från Haag i mars.