Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wengelin förlorade SM-guldet – med en decimeter

VM-femma och regerande svensk mästare – men på onsdagen tvingades Örebrocyklisten Matthias Wengelin lämna ifrån sig mästartröjan efter att ha förlorat spurten med en decimeter.

Annons

Matthias Wengelin, 28, har varit en av världens bästa sprintåkare i mountainbike den här säsongen: Han var sexa på EM i maj och femma på VM i juni.

Men när SM-sprinten avgjordes i Värnamo i dag fick han nöja sig med ett silver. Regerande svenska mästaren Wengelin, som flyttade till Örebro i höstas och numera tävlar för Örebroklubben Almby, fick ge sig mot barndomsvännen Johan Widén, CK Natén Säter, i ett hett finalheat.

– Jag blev slagen med en decimeter av en gammal klubbkompis som vuxit upp i samma kvarter som mig hemma i Säter. Känns skönt att mästartröjan stannar i Säter i alla fall, säger Wengelin.

David Kangas, Uddevalla, tog bronset medan Michael Stjernquist, Hakarpspojkarna, slutade sist i finalen. Almbys andra EM-cyklist, Axel Lindh, blev utslagen i semifinalen men vann B-finalen och blev därmed femma totalt.

På lördag avslutas SM med OS-disciplinen crosscountry.

– Då ska jag se till att gasa och försöka ta över mästartröjan, säger Wengelin.

Annons