Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Werner om provspelaren: "Syntes han var väldigt bra"

Sydafrikanen Ebrahim Seedat, 20, provspelar just nu med Degerfors IF. Efter att ha gjort mål i debuten hyllas han av tränaren och sportchefen Patrik Werner.

Det var på onsdagen som Ebrahim Seedat, 20, fick första chansen att göra intryck på Degerfors IF.

Den sydafrikanske provspelaren, som spelar som ytterback eller yttermittfältare, fick spela vänsterback i U21-matchen mot AIK, som Dif trots dubbla utvisningar vann med 3–2. Och Seedat gjorde inte bara 2–2-målet utan också ett mycket gott intryck på Difs tränare och sportchef Patrik Werner.

– Han gjorde en jättebra match. Även om det var ett väldigt ungt AIK syntes det att Seedat är en väldigt bra spelare, säger Werner.

Vilka förhoppningar har du på honom?– Vi tar aldrig hit spelare som vi inte tror är tillräckligt bra. Vi har förhoppningar om att han ska kunna konkurrera. Men alla provspelare når inte hela väge, vi får vänta och se. Men första intrycket är positivt, säger Werner.

Seedat är fostrad i Kapstaden, tillhörde 2011/12 belgiska högstaligesklubben Lokeren, men fick ingen speltid i A-laget, och var 2012/13 i princip ordinarie när Bidvest Wits slutade på fjärde plats i sydafrikanska ligan.

Seedat kommer nu att träna med Difs A-lag den närmsta tiden och även spela U21-matchen borta mot Örebro SK på tisdag.

I matchen mot AIK hade Dif ytterligare två provspelare på plats. FBK Karlstads Oskar Alvers, 16, och IFK Mariestads Fabrice Yunus, 16, som tidigare gjort en respektive två testmatcher med Dif. Två spelare som i första hand dock är tänkta för Degerfors juniorlag.

– Det är inga som går direkt in i en A-trupp, men det är kul att se att de unga spelarna gör bra ifrån sig, säger Werner.

Totalt har Dif just nu tolv spelare under kontrakt över nästa säsong. Bland nyckelspelare med utgående kontrakt finns vänsterbacken Christoffer Eriksson, innermittfältaren Eric Jernberg och yttermittfältaren Amadaiya Rennie.

– Vi pratar just nu med spelarna i truppen som har utgående kontrakt, och som jag tidigare sagt vill vi behålla så många som möjligt. Men vi är inte helt själva att bestämma sådant, det finns agenter och andra klubbar med i leken också, säger Werner.

Werner ger också positiva besked när det gäller skadeläget inför superettans återstart.

– Patrik Anttonen är i träning igen och vi räknar med honom. Det är bara Niklas Klingberg som vi räknar bort, säger han.