Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Werner: "Vore dumma om vi inte tog honom"

Lite gammalt, lite nytt. Degerfors IF förstärkte offensiven ordentligt under fredagen. Tränare Patrik Werner var mycket nöjd med de tidiga julklapparna.

Peter Samuelssons tid i ÖSK handlade mest om bänknötande och missade chanser. Men på Stora Vallas gräsmatta har han alltid hittat målet. Det faktumet har inte undgått Degerfors ledning.

– Det är en bra kille, som dessutom är här ifrån. Vi vore dumma om vi inte tog honom, menar Patrik Werner.

– Med Samuelsson vet vi vad vi får, jag tror han snittat 15 mål per säsong när han spelat här tidigare. Det var en bra lösning, han har hus i Degerfors och ville hit. Alla var nöjda med avtalet, Peter, ÖSK och vi.

Vad tillför Peter Samuelsson Dif på planen?

– På planen tillför han ingenting, för där rör han knappt bollen. Men det är en målskytt som är väldigt stark inne i boxen, säger Werner som inte oroas av nyförvärvets måltorka på andra sidan Kilsbergen.

– Det är så klart tuffare konkurrens i ÖSK än vad det är i Degerfors. Men det är inte tal om att han har en given startplats när han kommer hit. ”Nutt”(Alexander Andersson) gjorde det till exempel väldigt bra i år och vi har bra konkurrens här också. Samuelsson kommer få kämpa på som alla andra.

Överraskande bra provspel

Degerforspubliken känner så klart igen sin nygamle skyttekung. Men fredagens andra nyförvärv blir en ny bekantskap. Ismail Lawal spelade förra säsongen för Vasalund i division ett och byter nu upp sig till superettan.

– Vi var och tittade på Lawal i Vasalund några gånger i år och bjöd in honom till provspel. Det är en spelartyp som vi tror passar bra in i Degerfors. Han är framför allt snabb och bra i en mot en-situationer. Men han visade sig också vara överraskande bollsäker och trygg i positionsspelet, berättar Werner.

– Som ytter konkurrerar han med Marcus Astvald och Ferhad Ayaz.

Fler nyförvärv på gång

Ännu återstår ett par pusselbitar innan truppen för 2014 är komplett. Werner letar fortfarande efter en vänsterback och en offensiv mittfältare.

– Jag ville egentligen vara klar innan jul men vi får väl se om jag mäktar med det. Annars ska alla vara på plats när vi drar igång sjunde januari.