Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikström: "Vi har en skön bredd i truppen"

Det som såg ut som en kris på förhand mynnade ut i en succé i Skåne. Och nu är lagkaptenen Magnus Wikström aktuell för spel igen.

- Det känns bättre. Med facit i hand borde jag kanske ha vilat tidigare. Har dragitts med en förkylning ganska länge som inte velat ge med sig, och haft feber i bland, säger mittbacksveteranen.

Varken Wikström eller albanske landslagsmannen Ilir Berisha kunde spela mot Landskrona i måndags. I stället gick färska paret Christoffer Wiktorsson och Ayanda Nkili in och gjorde en i det närmaste prickfri insats.

- De gjorde det jättebra, och det säger en hel del om bredden vi har i truppen. Det känns som att vi har minst två killar på varje position, och det är en styrka och en trygghet. Då är risken mindre att någon behöver spela halvskadad, säger Wikström.

Som igår inte var helt säker på spel mot Örgryte i kväll.

- Det känns mycket bättre. Jag har fått vila ett par dagar och sedan varit med och tränat två pass. Får se hur det känns på fredagen, säger han.

Också Ilir Berisha var tillbaka i full träning på torsdagen. Berisha har till och från haft problem med ett knä.

- Vi har en del beslut att ta under fredagen, kommenterar ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Vilka som ska spela mittbackar är ett av dem. Vem som ska starta bredvid Peter Samuelsson på topp är ett annat. Shpetim Hasani klev av mot Landskrona med en ont trampdyna, och kunde inte träna i går. Alhassan Kamara är borta över helgen på landslagsuppdrag.

Om Hasani inte kan spela står det mellan William Atashkadeh och Marcus Astvald att starta.