Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikström vilade – men tror på spel

Drygt ett dygn kvar till hemmapremiären mot Mjällby.
Då körde Magnus Wikström rehab-träning.
–Jag har haft lite känningar sen Halmstadsmatchen, säger ÖSK-kaptenen.

ÖSK har redan haft sin beskärda del av skador den senaste tiden. Nu är frågan om lagkapten Magnus Wikström kommer att kunna spela i tisdagens allsvenska hemmapremiär mot Mjällby.

När laget tränade under måndagsförmiddagen körde mittbacken individuell rehab-träning.

– Det är en baksida som jag har jobbat med så nu får vi se. Jag har haft lite känningar från och till sen Halmstadsmatchen, säger han till NA.

Spelar du mot Mjällby?

– Har jag en bra dag så spelar jag. Hoppas det känns bra i morgon.

Vem tar beslutet om du spelar?– Det är ett beslut som fattas med många parter. Till slut är det Peo som avgör men det är klart att han även tar ställning till min känsla över det hela.

Tränare Peo Ljung hoppas och tror på sin lagkapten mot Mjällby och har tagit ut honom i matchtruppen. Enligt Peo var det mest en försiktightsåtgärd att han vilade under måndagen.

– Han tränade i går och det är den träningen, två dagar innan match, som är viktigast i matchförberedelserna. Då städar vi undan de taktiska grejerna, och där vill jag ha med alla. Nu var det en träning där det passade bra att han avstod från fotbollsträningen, säger Peo Ljung.

Truppen mot Mjällby är den samma som till premiären mot Halmstad, förutom skillnaden att knäskadade Boris Lumbana ersätts av Anton Westerlund.

Målvakter:

Truppen mot Mjällby: Oscar Jansson, Jacob Rinne.

Försvarare: Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Magnus Wikström, Daniel Björnquist, Erik Moberg, Christoffer Wiktorsson.

Mittfältare/anfallare: Anton Westerlund, Sam Mensah, Nordin Gerzic, Mohammed Saeid, Ahmed Yasin, Marcus Pode, Shpetim Hasani, Kalle Holmberg, Christer Lipovac, Daniel Gustavsson.

Mycket mer inför matchen läser du i tisdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.