Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiktorsson: "Det här var inte så kul"

Återkomsten till Stora Valla blev inte vad Christoffer Wiktorsson hoppas på. Bjöds på åkturer av Amadaiya Rennie och byttes ut i paus.

- Nej, det här var inte så kul. Jag kom in lite fel i det, och hade svårt att få tag i honom, säger Wiktorsson.

Dif-sonens första match på Valla i ÖSK-tröja slutade 1-1. Vilket han i efterhand tackade lagkamraterna för.

- Det blev ju betydligt bättre efter paus. Hade varit fint med ett segermål också, men 1-1 var kanske rättvist sett över hela matchen, säger vänsterbacken.

Vad du nervös?

- Ja, lite nervöst var det före matchen, men inte när det väl var i gång. Offensivt tyckte jag att det funkade bra därute, men det blev riktigt jobbigt när de fick omställningar och det blev väldigt långt att springa hem, säger Wiktorsson.

Nu var det inte enbart Wiktorssons fel att det blåste rejält på ÖSK:s vänsterkant före paus. Såväl han själv som Daniel Gustavsson fick lämna över sina uppgifter på kanten i paus, då Samuel Wowoah kom in som vänsterback och Kalle Holmberg blev vänstermittfältare och Marcus Pode kom in i anfallet.

- Vi pratade i paus om att vi måste upp och vara mer aggressiva och få stopp på deras uppspel. Det var inte enbart WIktorssons fel att det läckte före paus, Degerfors fick gott om tid att hitta ytorna därute när vi inte satte press på dem, säger Samuel Wowoah.

- Att det blev bättre efter paus handlade mycket om att vi satte press på deras backlinje, så att de inte fick sätta bollen på Rennie ostörda, konstaterar Wowoah.