Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiktorsson hoppade in – i offensiv roll

ÖSK jagade mål. Då kastades Chrisoffer Wiktorsson in - med klara offensiva direktiv.– Vänsterfoten kändes helt okej i alla fall, säger han efter 2–0-förlusten mot Norrköping.

Alhassan "Crespo" Kamara och Marcus Pode, ÖSK:s succéduo på topp, blev helt isolerade när Norrköping flyttade hem laget och stängde till varenda yta som fanns. Högerfotade Daniel Björnquist kunde inte heller fylla på tillräckligt från sin vänsterbacksposition och då gick budet till Christoffer Wiktorsson. Som fick sin mest offensiva roll så här långt i ÖSK-karriären när laget försökte hämta in 2–0-underläge.

– Jag skulle komma upp på kanten om mata inlägg. Hjälpa till att få lite tryck på dom, säger backen som innan inhoppet mot Norrköping inte spelat sedan matchen mot Gefle den 29 september då han startade.

– Kul att få hoppa in. Klart att jag var lite extra spelsugen. När man får chansen vill man se till att ta den.

Hur var formen?

–Lite ovant med matchsituationer när man inte har spelat på ett tag. Nu blev det lite speciellt med tanke på att jag bara skulle in och pumpa på när vi jagade mål, Det blev inte så mycket taktiskt. Men vänsterfoten kändes helt okej i alla fall, säger Wiktorsson.

Något ÖSK-mål blev det dock inte den här gången.

– De gör det bra. Sedan hade vi inget riktigt tempo heller. Vi gick för mycket i sidled och det är svårt att hitta ytor då. Det var lite segt och slarvigt. Ingen jättematch från vår sida.

Läs mer om matchen i Norrköping i måndagens NA, papperstidningen, som också går att köpa som e-tidning nedan!