Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiktorsson: "Jag kom helt fel"

En bra halvlek sedan kom raset. ÖSK:s vänsterback Christoffer Wiktorsson hade det extra tufft mot Häcken.-Jag kom helt fel, säger han.

Efter en vår med lite speltid har 25-åringen med Degerfors som moderklubb fått förtroendet att starta i ÖSK:s backlinje efter VM-uppehållet. Först som mittback mot Norrköping. Mot Häcken utflyttad till vänster när Ilir Berisha gjorde comeback bredvid Magnus Wikström.

-Det bytet mellan positioner har jag gjort förr. Det kändes också bra i första halvlek. Men i andra kom jag helt fel. Det kändes inte alls bra, suckar han.

I halvtid stod det 1-1 efter en svängig matchbild där båda lagen haft rejäla chanser att göra fler mål. Men i andra halvlek var det bara ett lag på planen. Hemmalaget Häcken öste på mot ett ÖSK-försvar som blev stillastående och överspelat gång på gång. Allra värst var det på Christoffer Wiktorssons kant där Häcken straffade gästerna hårt.

-Vi gjorde en okej första halvlek. De hade boll på kanten men hotade oss inte så mycket då. Sedan var det inte mycket som blev rätt. Vi blev av med bollen och missade löpningar, säger han.

-Det kändes som de var fyra-fem man i varje anfall. Vi var inte alls med. Vi låg för långt ifrån våra motståndare jag själv kom helt fel i andra halvlek.

Bara efter paus hade Häcken tolv avslut, varav tio på mål. Redan i halvlekens tredje minut kom 2-1-målet.

-De fick den start som vi inte ville de skulle få, säger Christoffer Wiktorsson.

På hans kant kom hemmalaget oftast två mot en i många situationer. Understödet från mittfältet var obefintligt.

-Det blir så ibland. Men det går inte bara att lasta dem. Det kändes som vi inte var tillräckligt kompakta. Häcken fick ytor överallt och vi fick inte grepp om dem, analyserar han.

ÖSK såg också ordentligt tröttkört ut. Men att orken skulle saknas tror inte Christoffer Wiktorsson.

-Nej, vi hade en dålig dag bara. När Häcken får tryck på oss ger det en massa positiv energi. De är duktiga när de får igång det flytet.

Ni tappade mot Norrköping också efter er tidiga 2-0-ledning. Är det en tillfällighet?

-Ja, de var vi jättebra första 30 minuterna. Men det går inte att hålla hög press en hel match. Det går upp och ner. Då tycker jag ändå vi kom tillbaka på slutet och tryckte på för ett segermål.