Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wirtanen: "Ett säkerhetsbyte"

Tommy Wirtanen haltade av planen redan i den 67:e matchminuten. Men efter matchen lämnade han lugnade besked.
- Det är ingen fara för nästa match.

I skadade Patrik Anttonens frånvaro har Tommy Wirtanen varit tränare Boströms förstaval som högerback. Mot IFK Norrköping svarade den snabbe yttern för en stormatch. Stängde igen högerkanten defensivt och serverade flera fina inspel offensivt.

Kramp i låretMen redan i den första halvleken började Wirtanen halta och efter matchen var hans högerlår kraftigt bandagerat. Men ÖSK-supportrarna kan andas ut, både bytet och bandaget var säkerhetsåtgärder.

- Jag hade kunnat spela vidare men eftersom vi ledde matchen valde jag att byta, berättar Wirtanen.

- Det var ingen sträckning utan kändes mer som kramp.

Nära rött kortDet var dock mycket nära att Wirtanen ställde till det ordentligt för ÖSK medan Per Johansson stod väntade på att bytas in. Ålänningen satsade våldsamt i en glidtackling med sulan först mot Norrköpings Mathias Florén och träffade IFK:aren över smalbenet. Domaren Martin Hansson funderade länge innan han plockade upp det gula kortet.

- Det kändes som det var väldigt nära utvisning och det hade varit jäkligt onödigt, skrattar Wirtanen.