Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wirtanen inget skämt

En skada och en mardrömshalvlek öppnade dörren.
In klev hjälpgubben som är van att vara första hjälpen.
– Och jag som drömde om att bli en nummer tio och vara spelfördelare i en sådan här match, säger Tommy Wirtanen och skämtar, utan att vara ett skämt i rollen som högerback.

En gång i tiden flög Tommy Wirtanen fram på mittfält och i anfall. De senaste åren har han mer och mer skolats om till Patrik Anttonens ersättare i ÖSK. I de tre senaste matcherna har han återigen kallats in som högerback. I svåra matcher som mot skräcklaget Mjällby, mot mästarna Helsingborg och borta mot guldtippade IFK Göteborg på söndagen. Ilir Berishas skada och den svajiga premiärhalvleken mot Åtvidaberg har gjort alltid lika skojfriske ålänningen Tommy Wirtanen till permanent högerback. I alla fall som det ser ut just nu.

Vad säger du om insatsen mot Blåvitt?– Varken toppenmatch eller bottenmatch från mig. Jag är inte helt nöjd med min isats. Men vi får med oss en poäng, även om man börjar bli trött på oavgjorda nu. Det hade varit kul med en seger när vi visade bra inställning och vände matchen till 2–1.

Är det som högerback du ser dig nu? – Ja, det är väl det. Det är där som Sixten ser mig främst. Det har känts bra ganska länge nu rent formässigt med kroppen. Då är det lättare att prestera.

Hade du kunnat ana för några år sedan – när du var en spelare i offensivare positioner – att du skulle bli försvarsspelare?– Det kan jag inte säga att jag hade trott. Jag såg mig framför allt som en nummer tio, en spelfördelare. Nej, jag skämtar bara (skratt).

Det var snack på försäsongen om att du var på väg hem till Mariehamn. Fanns det någon sanning i det?– Det var mest rykten. Jag har sagt tidigare att min önskan är att avsluta där om jag får vara skadefri. Mariehamn är min moderförening och jag har en god kontakt där. Men fotbollsmässigt är det bättre med ÖSK och få vara med spelare som Valdet Rama, samt Alejandro Bedoya och Michael Almebäck när det var här, ger en väldigt mycket.

Mohammed Saeid går förbi här nu, är han en av dem också?– Haha, nej, han är bara en skön kille (skratt).