Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wobbler lounge

Wobbler lounge och bar har funnits i flera år nu. Men trots risken för slentrian i både kök och restaurang håller krogen fortfarande en mycket hög standard på maten, och med ett stort utbud.

Wobbler är sedan länge en av de säkraste lunchkorten i centrala Örebro. På lunchen är det tyvärr också en av restaurangens svagheter, den som kommer vid lunchtid får nästan alltid stå i kö. Just den här gången verkar det dock som om januariekonomin hjälper oss på traven: Vi kan gå direkt fram till kassan och betala. Servicen är snabb och effektiv, men inte särskilt hjärtlig utan snarare professionell och på gränsen till mekanisk. Däremot kommer maten snabbt till bordet och är snyggt upplagd.

Salladsbuffén är läcker. Några helt rena grönsaker att välja mellan, och några inlagda. Morotssalladen med vinägrett är så fräsch att man vill ta om flera gånger och dessutom finns de där extra tillbehören som piggar upp: Melon, en riktigt fin fetaost att skära stora bitar av.

Menyn bjuder något för de flesta, ena dagen är det både fisk och kyckling, den andra dagen fisk och rött kött. Båda dagarna finns det dessutom ett vegetariskt alternativ varje vecka. Onsdagens fiskrätt är en rödspätta med skagenröra och stekta grönsaker. ”Den känns omsorgsfullt tillagad”, säger patrullens fiskätare, men som har en liten randanmärkning mot grönsakerna: Zuccinin är stekt med kärnhuset kvar och därför lite vattnig.Kycklingen är en bröstfilé serverad med tomatsås och stekt potatis.

Som vanligt är kycklingfilén en balansakt och drar lite åt det torra, men med tomatsås och stekt potatis är rätten ändå mycket god. Onsdagens köttfärsbiff är god och rejäl, väl tillagad, men med örtyoghurt och rostad potatis är den inte särskilt spännande. Den vegetariska rätten är spenat och ricottafylld tortellini, och den är mycket god. Inte alls kladdig och tung som den sortens pasta kan vara, utan pigg i smaken och serverad med små, fräscha ruccolablad. Enda minuset är att det bara serveras en och samma gröna rätt hela veckan.

Wobbler ligger bakom Nicolaikyrkan och med sina stora fönster ut mot kyrkan känns det som en trevlig oas i vardagsstressen. Det passar bra tillsammans med det lätta slamret inne i lokalerna, som får en att känna sig som om man befann sig i en storstad. Och finns det plats kan man ta med sig kaffet och njuta av det i sofforna i loungen.Till kaffet får man varsin rejäl chokladbit fylld med nougat, och den är en perfekt avslutning på måltiden. Däremot kan man hoppa över bullarna som står vid kaffebuffén, de är inte ens färska.