Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wowoah avslutar ÖSK-karriären

ÖSK:s veteranback Samuel Wowoahs kontrakt med ÖSK går ut. Och det blir ingen förlängning - och därmed inget spel i allsvenskan för 37-åringen.

- Vi vill ta tillvara på den erfarenhet och kompetens som Samuel har införskaffat som spelare i flera elitklubbar under en framgångsrik karriär. Vi ser gärna Samuel i en tränarroll i ÖSK framöver, säger Magnus Sköldmark till ÖSK:s hemsida.

NA berättade i lördagens NA om att Samuel Wowoah sina planer på en tränarkarriär.

Wowoah och Shpetim Hasani ska gå en komprimerad tränarutbildning med sikte på en framtid som fotbollstränare.

– Man lär sig väldigt mycket. Man har hört olika fotbollstermer under hela karriären men nu får man veta vad de betyder också. Det är bra för alla spelare att gå den här utbildningen för att få en djupare förståelse för hur fotbollen fungerar, säger Wowoah till NA-sporten.

Wowoah har IFK Lindesberg som moderklubb. Han värvades till ÖSK redan 1993. Han har dessutom spelat för Hertzöga, Motala, Djurgården, Halmstad, IFK Göteborg och som proffs i Stabaek och Enosis Neon Paralimini på Cypern. Tillbaka till ÖSK kom han 2008.

Samuel Wowoah vann SM-guld med Djurgården två gånger, 2002 och 2003.