Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wowoah om sin boxningsutvisning

Rött kort direkt. Samuel Wowoahs märkligaste utvisning i karriären blev en stor snackis efteråt.
– Domaren påstod att vi hade boxats. Jag skulle gärna vilja veta hur den matchen slutade, säger ÖSK-veteranen.

Det var i den 70:e minuten som den assisterande domaren vinkade till sig huvddomaren Magnus Ahlsén på Behrn arena. Spelet stannade upp i ett par minuter innan plötsligt Samuel Wowoah och Örgrytes anfallare Emil Karlsson tilldelades rött kort direkt. Ingen tycktes veta varför.

När spelarna gick av planen klappade de om varandra och skakade på huvudet. Nu blir de ett fall för disciplinnämnden.

"Hur slutade boxningsmatchen?"

– Jag fattar ingenting. Vi drog lite i varandra men det var mer tröjdragningar. Inte allvarligare än så. När jag sedan frågade domaren varför vi fick rött kort påstår han att assisterande säger att vi hade boxats. Jag skulle gärna vilja veta hur den matchen slutade, säger Wowoah, som trodde att han och Karlsson på sin höjd skulle få en tillsägelse.

Efter matchen höll vänsterbacken ändå i segersången i omklädningsrummet efter matchen och var vid gott mod.

– Det är klart att man kan skratta åt det, men nånstans blir man förbannad också. Jag ska in och prata med domaren sedan och får väl höra hans förklaring då, säger han.

"Ett horribelt domslut"– Domslutet är horribelt och det är bara att garva åt det. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Jag vet inte vad som har hänt.

Huvuddomaren Magnus Ahlsén om situationen:

– Jag såg inget själv. Men min linjedomare uppmärksammade mig om att de stod och boxades på varandra. Därför fick bägge rött direkt.

Ljung om utvisningenÖSK-tränaren Peo Ljung efter matchen:

– Jag uppfattade ingenting av situationen. Men jag uppfattade att det var en spelare som vände ryggen mot domaren när det skulle börja diskuteras. Det var Samuel. Han såg lite skyldig ut. Jag frågade domaren och han sa att det var någon typ av boxningsmatch. Det är klart att det ska vara rött kort i så fall.