Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wowoah riskerar längre avstängning

Den förre toppdomaren Peter Fröjdfeldt är coach för nio av domarna i superettan och såg ÖSK–Örgryte på Behrn arena.
– Den assisterande domaren var säker på sin sak, säger han om den omtalade dubbelutvisningen.

Dubbelutvisningen i den 70:e minuten , som drabbade ÖSK:s Samuel Wowoah och Örgrytes anfallare Emil Karlsson, var rejält omtalad efter fredagens 2–0-seger till ÖSK i superettan. Assisterande domaren Mark Josef kallade till sig huvuddomaren Magnus Ahlsén för ett samtal. Därefter kallade Ahlsén till sig de båda lagens kaptener, Magnus Wikström och David Leinar, samt Wowoah och Karlsson.

Och sedan visades det röda kortet inför tydligt förvånade spelare.

– Domslutet är horribelt och det är bara att garva åt det. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Jag vet inte vad som har hänt, sa Wowoah efter matchen.

Huvuddomaren Magnus Ahlsén om situationen:

– Jag såg inget själv. Men min linjedomare uppmärksammade mig om att de stod och boxades på varandra. Därför fick bägge rött direkt, sa han till NA.

Förre toppdomaren Peter Fröjdfeldt, som bland annat dömde i EM 2008, är sedan i mars coach för nio av domarna i superettan, och han var på plats på Behrn arena på fredagen.

Inte heller han uppfattade situationen.

– Nej, det var bara den assisterande som såg den. Det skedde ju bakom domarens rygg, utanför spelet, säger han.

Utvisningarna är att betrakta som grova, och därmed kommer domarna att skriva en rapport som förbundets disciplinnämnden ska behandla.

Därefter väntar eventuell ytterligare bestraffning för de båda spelarna som automatiskt är avstängda en match.

– Oftast är det minst en plus en match när det gäller grov utvisning, säger Fröjdfeldt.

Wowoah missar bortamatchen mot Gais på onsdag. Därefter har ÖSK hemmamatch mot Ljungskile innan det är uppehåll i en månad.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som också kommer kunna köpas som e-tidning här nedan.