Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

WTCC: Örebroarnas chanser regnade bort

Den sämsta helgen hittills. Varken Thed Björk eller Fredrik Ekblom hade någon lycka med sig i Marocko, där den fjärde helgen i WTCC avgjordes.

I det första av de två racen hade Thed Björk stora möjligheter att nå en pallplats, efter ett kval där han var åttonde snabbast. Med omvänd startordning från plats tio gav det tredje startruta.

Björk kom i väg bra, men kördes snart nog på bakifrån av Nicky Catsburg, och förlorade massor av tid och fick dessutom bilen ordentligt tilltryckt.

Att Catsburg tog på sig misstaget och straffades med att få starta i depån i andra heatet hjälpte föga. Björk fick nöja sig med att rulla i mål som elfte man, en placering bakom teamkompisen Fredrik Ekblom som hade ett misslyckat kval som slutade i 13:e startrutan.

Ekbloms poäng som tionde man i första racet blev Volvo-teamets enda från helgen.

I det andra, det som kallas huvudtävlingen, gick det åt skogen omgående. Mycket på grund av ett oväntat regn plötsligt föll över Marrakech.

Björk startade som sjua, Ekblom som tolva, men båda visade sig mycket snart ha stora problem att hänga med övriga fältet. Låg på varvtider som var runt fem sekunder långsammare än täten, och bröt mållinjen som 15:e och 16:e plats, med bara en bil bakom sig. Och den tog sig inte i mål.

Enligt Cyan Racing-teamets twitter berodde problemen huvudsakligen på dåligt grepp, som följd av att teamet inte hunnit med några tester under regnförhållanden.

- Det fanns inget grepp alls, men det är en del i inlärningsprocessen för oss i den här ligan. Det var inget fel med kraften i bilen, jag hade hjulspinn på alla växlar, säger Björk i en tweet.

Honda hade en stor avslutning på tävlingarna i Marocko. Alla tre pallplatserna gick till Honda-förare. Etta var Rob Huff, tvåa Norbert Michelisz och trea Tiago Monteiro.

Ekblom har nu 20 poäng i serien, Björk 19. De båda svenska nykomlingarna ligger på tolfte och 13:e plats i sammandraget.