Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

WWF har gått vilse med sin köttguide

Så WWF har skrivit en köttguide? Är de numera klimatexperter? Det var mycket intressant. Detta samtidigt som de samarbetar med H&M, som tillsammans med Electrolux och Ericsson släppt ut mer växthusgaser per år än hela Sverige som nation... (108 miljoner ton jämfört med Sveriges 101 miljoner ton år 2016). Man kan fråga sig hur mycket av detta som inkluderar fossila bränslen och om man möjligtvis önskar att få bort uppmärksamheten från det... Men H&M är ju perfekta samarbetspartnern för de har pengar! Eller?

Ja, det är tydligen många som helst inte pratar om fossila bränslen, men hellre stämplar köttet som storboven. Det finns en fördel med det, för kött är det ju få som blir rika på. Och i dessa tider känns det som en väldigt dålig ”aktie”att satsa på. Så då är det bättre att ignorera koldioxid och satsa all energi på att skylla på metangas. För då kan man transportera och flyga runt hej vilt, samt köra fabriker på max.

Att det i dag finns djurgårdar som White Oak Pasture som faktiskt minskar växthusgaser eller att USA till exempel sedan 1960 har minskat växthusgaser med 11,3 procent samtidigt som antalet djurgårdar fördubblats (!), är de förstås inte intresserade av, för det skulle ju strida emot deras fina guide och dessutom inte vara bra för deras image.

Och WWF bryr sig tydligen om kemiska bekämpningsmedel? Samtidigt är H&M del av de fabriker som släpper ut kemiskt avfall direkt ut i floden Ci Tarum, som i dag är världen mest förorenade flod. Barn leker i detta vatten ...

”Tänk själv”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel