Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yasin fixade straffen

Ett distinkt avslut av Alhassan Kamara och en straff av William Atashkadeh.
ÖSK vände 0–1 till 2–1 borta mot Kalmar FF.
– Vi gör dom väldigt, väldigt dåliga, säger Ahmed Yasin som fixade straffen.

ÖSK skapade mängder av chanser redan i första halvlek borta mot Kalmar. Men det var hemmalagets Abiola Dauda som gjorde halvlekens enda mål när han kom fri med Jonas Sandqvist.

Men efter paus kom ÖSK-vändningen. Alhassan Kamara tryckte in 1–1 i 53:e minuten och en halvtimme senare dundrade inbytte William Atashkadeh in segermålet från straffpunkten.

– Äntligen! Det var länge sedan vi vann och det känns riktigt bra nu, säger yttern Ahmed Yasin.

Yasin kom in med 20 minuter kvar och fixade straffen när han revs ner av Emin Nouri.

– Jag får en boll av Shpetim Hasani och får med den på ett tillslag. Sedan ser jag att han kommer till vänster, jag petar till den och ska skjuta och då tacklar han mig, säger Yasin som var nöjd med sitt inhopp.

– Det kändes väldigt bra. Jag har varit på landslagsläger och gjorde 80 minuter där. Jag har en match i benen och självförtroendet är väldigt bra. Det fick jag bevisa nu mot Kalmar.

ÖSK hotade gång på gång i offensiven och hade exempelvis nio skott bara i första halvlek.

– Jag tycker att vi gör Kalmar väldigt, väldigt dåliga. Vi har många lägen i första halvlek där vi kunde ha avgjort matchen redan då. Men det är skönt att få en vinst med sig, säger Yasin.

Vad sa Peo Ljung till er i paus?– Han sa att vi skulle hålla huvudet högt och inte tänka på de missade lägena. Det var det vi gjorde och det lönade sig.

ÖSK har nu åtta poäng upp till Gefle på kvalplatsen.

– Självklart tänker man på det men det gäller att göra jobbet och vinna matcher för att hålla sig kvar, säger Ahmed Yasin.