Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yasin till AIK: ”Jag har inte mått bra”

Ahmed Yasin är klar för ÖSK:s allsvenska konkurrent AIK. Till NA berättar han nu om valet att återvända till Sverige.– Jag har inte mått så bra, säger han.

Tidigare under torsdagen presenterades Ahmed Yasin som nyförvärv till AIK. Efter en dag fylld med presskonferens och spelarpresentation varvar han ner på ett fik när NA får tag på honom.

– Det har varit en lång dag, men nu har jag landat lite, säger Yasin.

Beskedet att AIK köper loss honom från Århus kom hastigt och lustigt. Dels att det varit ganska tyst om det, men också att han lämnade ÖSK för spel i danska ligan så sent som i somras. Och så sent som några dagar innan jul berättade han för NA om sin första tid i Danmark och känslorna att ställas mot ÖSK i Atlantic cup.

– Jag har vetat om AIK:s intresse under en längre tid. Och de har vetat att intresset från min sida varit lika stort. Men jag tänkte att jag håller det här för mig själv. Det har pågått under en period så det är skönt att det blivit klart och att det är offentligt nu.

Men det är snabba ryck ändå?

– Haha, ja. Så är det. Men grejen är den att jag inte har mått så bra. Jag kan inte säga varför, men det har varit tufft. Nu har Århus bytt tränare så det fanns säkert en chans för mig att få visa upp mig från start, men nu kom det här perfekt för mig och jag tror det blir bra att komma tillbaka till Sverige.

Utan att gå in på detaljer låter det som familjeskäl?

– Jo, så är det. Och Stockholm är en stor stad, en huvudstad, som jag hoppas kommer passa mig. Det är ju inte långt till Örebro heller. Så efter en träning om man har ledigt dagen efter är det bara att ta bilen om man känner för att åka hem och hälsa på.

Yasin ser det heller inte som ett nedsteg att komma tillbaka till allsvenskan – tvärtom.

– Pratar du om AIK i Europa vet nästan alla vilka det är. De har en fin historia och nu är det dags att skriva ny historia under mina år här. Jag ville inte gå tillbaka ett steg i min karriär.

Då blev AIK ett självklart val för de håller samma nivå som Danmark. Det är en storklubb, säger Yasin och fortsätter.

– Jag gillar AIK, det är en mäktig klubb med stämningen på deras arena och allting.

Kraven i AIK är högre än i ÖSK. Det är SM-guld och inget annat som gäller?

– Så är det. Det är en storklubb med mycket fans runt om i hela Sverige så det är klart att de har förväntningar. De vill ju vinna exakt alla matcher.

Så i stället för att möta ÖSK med Århus under Atlantic cup kommer han nu ställas mot sin gamla klubb den 28 maj på Friends arena.

– Det blir roligt att det sker i allsvenskan. Då betyder det något också. Det blir speciellt.

Till hösten kommer du återvända till Behrn arena. Vad tror du att du får för reaktioner?

– Ja, du. Det har jag faktiskt inte tänkt på. Förhoppningsvis så får jag kanske positiva reaktioner. ÖSK fick ändå pengar för mig och sådana saker.

Yasin gör sin första träning med AIK redan i morgon, fredag. Några intryck från tränaren Andreas Alm har han ännu inte hunnit få.

– Jag har bara hunnit hälsa på honom lite snabbt. Vi har inte pratat några taktiska bitar utan jag har bara haft kontakt med Björn (Wesström, sportchef). Men de har sökt en yttermittfältare som kan utmana och göra sin gubbe och skapa chanser. Det stämmer rätt så bra in på mig.