Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yasins val: ÖSK före VM-kvalet

NA kan avslöja att Ahmed Yasin inte kommer att spela VM-kvalet med Irak.
I stället blir den formtoppade yttern kvar på hemmaplan.
– Jag vill hjälpa ÖSK upp i allsvenskan. Därför är mitt fokus här och nu, säger han.

Han kallas ”Iraks Ronaldo” och är en stor publikfavorit i sitt hemland. Men när VM-kvalet spelas i juni kommer Ahmed Yasin bli kvar i Örebro. Tre VM-kvalmatcher (mot Oman, Australien och Japan) hade kostat honom fyra matchers frånvaro med ÖSK i superettan.

Den risken tar inte spelaren som varit det största utropstecknet i ÖSK den här säsongen.

– Som det ser ut nu kommer jag att vara kvar i Örebro. Vi väntar på ett intyg från Iraks fotbollförbund som ger mig okej till att stanna hemma den här gången, säger Yasin, som spelat samtliga minuter i ÖSK den här säsongen.

Pratat med Sköldmark och Ljung– Jag är den enda spelaren i Irak som spelar i en europeisk liga. Så för mig blir det väldigt svårt att åka över när det inte blir ett naturligt uppehåll i serien. Jag vill hjälpa ÖSK upp i allsvenskan och har haft ett bra snack med både Magnus Sköldmark och Peo Ljung. De vet hur jag känner. Att jag mår bra i ÖSK syns väl på planen?, säger Ahmed Yasin.