Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yngve Persson, tidigare VA-ansvarig i Örebro: Kommunledningen borde backa och be de uppsagda teknikerna om ursäkt

Det är med lite sorg i hjärtat jag tar del av era välskrivna artiklar om tekniska förvaltningens VA-verksamhet.

Jag heter Yngve Persson och har varit verksam inom Tekniska förvaltningen sedan 1960 fram till 2009 förutom en utflykt som VA-chef i Degerfors, Hallsberg och Karlskoga mellan 1986 till 2002 för att sedan återkomma till ”fadershuset” som VA-ansvarig och en tid också som tf förvaltningschef.

Att den politiska ledningen sedan inte förmår att avbryta haveriet när man borde se vart det lutar.

Jag tycker det är ganska fantastiskt att man genom, enligt min uppfattning, ett par misslyckade chefsrekryteringar kan få stor del av vattenverksamheten att haverera. En verksamhet som genom åren fungerat väl både tekniskt, ekonomiskt och personellt.

Att den politiska ledningen sedan inte förmår att avbryta haveriet när man borde se vart det lutar. Att man inom kommunledningen agerar så att två av VA-verkets skickligaste tekniker tvingats sluta på tveksamma grunder.

Ett par ytterligare händelser jag starkt ifrågasätter är besluten om bevattningsförbudet samt upphandlingen av Lyra.

Jag tycker att kommunledningen tar några steg tillbaka, ber de två teknikerna ärligt om ursäkt för sitt sätt att hantera ärendet och försöka att på något sätt förmå dem att åter ta tag i sina gamla jobb. Bättre chef och projektledare är nog svårt att hitta!

Sedan borde Hanna Dufva och Charlotte Edberger Jangdin ställa upp och lämna en förklaring och ta sitt ansvar i stället för att smyga ut genom bakdörren och ”försvinna”.

Yngve Persson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel