Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoga som ökar medvetenheten

Att utöva Kundalini yoga är ett sätt att må mycket bättre. Det menar instruktörerna Anahata Camel och Johanna Talberg. Nu startar de studiecirklar i bland annat Fjugesta och Kumla.

Annons

– Vi har vår kallelse att sprida kunskapen om människans egentliga mening, säger Anahata Camel.

I studiecirkelns form vänder de sig nu till människor från 13 år och uppåt som vill öva andning, rörelse, mental träning, medveten närvaro och meditation. Studiecirkeln i Kundaliniyoga vänder sig till nybörjare utan förkunskaper. Under två tisdagar, 24 och 31 augusti, i Tingshuset i Fjugesta kan man prova på alldeles gratis. Själva kursen blir sedan under 10 till 15 tillfällen och drygt 1 timme varje gång.

– Detta är bra för hjärta, blodtryck, ledproblem, matsmältning och mot depression. Det är den sanna kunskapen om vem vi är, vad vi gör här och vart vi är på väg, fortsätter Anahata Camel.

Han och Johanna Talberg är välutbildade och startar cirklarna genom Studiefrämjandet. Kundalini yoga menar att alla levande varelse ”hänger ihop”, kommer från samma källa. Människan måste bli medveten.

Under ett övningspass rensas tankar, intoning sker på det som kommer, fysisk uppvärmning sker, själva yogapasset är (andning, rörelse och fokusering). Sedan kommer meditation och avslappning.

Anahata Camel är utbildad internationellt i Kundalini yoga och meditation. Han är även internationell coach och KBT-terapeut. Johanna Talberg har liknande utbildningar bakom sig.

– Vi vill komma ut på landsbygden. Det är inte bara i de stora städerna som kunskapen skall finnas.

Kundaliniyoga

enligt den indiska mytologin var det guden Shiva som lärde sin gemål Kundalini.

är en av de mest ursprungliga formerna av yoga.

Kraften: ”Den hoprullade”. Den återstående energi som enligt yogis är belägen vid ryggradens bas och som hos genomsnittsmänniskor alstrar drömmar, inbillningar och psykiska förnimmelser.

leder till förnimmelse av Gud när den uppväcks och renas.

I dag finns Kundaliniyoga i ett stort antal länder, i Sverige sedan mitten av 1980-talet.

Källa: www.medicinskyoga.se

Studiecirkel i Kumla, prova på v. 35 måndag-onsdag kl 10.00, kl 18.00 i gamla Centrumkyrkan, Stationsgatan samt v. 35 och v. 36 kl 17.00, kl 19.00 i gamla församlingshemmet, Södra Kungsvägen 61.

[email protected] kontaktpersoner: Anahata: 070-757 57 85, Johanna 070-557 71 29

Annons