Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkar på utvisning för misstänkt gruppvåldtäkt

De tre unga män som står åtalade för den misstänkta gruppvåldtäkten av en 14-årig flicka i Kumla bör utvisas. Det menar nu både målsägandebiträdet och åklagaren i målet.

Annons

Trots att det var uppehåll i rättegången under onsdagen var det full aktivitet i ärendet.På förmiddagen skickade den utsatta flickans målsågandebiträde in ett tilläggsyrkande till Örebro tingsrätt där hon kräver att samtliga tre åtalade män, 18, 20 och 22 år gamla, bör utvisas om de fälls. 

– Eftersom vi pratar om en grov våldtäkt och då brottet inneburit en mycket allvarlig kränkning av målsäganden menar jag att ett yrkande om utvisning måste prövas av domstolen. Vi pratar om en grov våldtäkt mot ett barn där det finns flera försvårande omständigheter, säger advokaten Elisabeth Massi Fritz.

Senare under onsdagen ställde åklagaren Anna Karlsson samma krav i ett eget yrkande.

– Egentligen är det självklart när det gäller ett så här grovt brott, men jag kom på det sent, säger Karlsson som förklaring till att hon inte yrkat på utvisning i varken stämningsansökan eller under den första rättegångsdagen i tisdags.

För en av de åtalade männen, 20-åringen som står skriven på den lägenhetsadress där gruppvåldtäken ska ha ägt rum, finns också en ny omständighet som gör frågan om utvisning ännu mer aktuell.

– Jag kommer även att åtala honom för ett rån i ett separat ärende, så förutom den grova kränkningen i våldtäktsfallet så tillkommer ett skäl i form av risk för fortsatt brottslighet, förklarar Anna Karlsson. Rånet ska ha skett i Hallsberg den 2 november, dagen innan den misstänkta gruppvåldtäkten i Kumla. 20-åringen ska ha försökt stjäla pengar och bankkort ur väskor på en fest, och när han blev tagen på bar gärning använde 20-åringen våld, och brottsrubriceringen blir då ett så kallat rån i motvärnsfallet.

I morgon torsdag fortsätter våldtäktsrättegången i Örebro tingsrätt.