Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ytterligare ett steg i rätt riktning"

Utspelade i första perioden. Sekunder från förlust i slutet. Men Örebro vände till seger mot Mora. Hemligheten?
– Vi spelade fysiskt och drog ned på farten, säger Örebrotränaren Jens Gustafsson.

Ingen kritik av det egna spelet den här gången heller.

Örebro Hockey-tränarna pratar just nu nästan uteslutande gott om det egna spelet.

Efter en seger mot Mora är det kanske naturligt – men spelet i framförallt den första perioden var under alla kritik. Det tyckte inte assisterande tränaren Jens Gustafsson.

– Varför det såg ut som det gjorde i första? Mora var riktigt bra. Tycker den här matchen är ytterligare ett litet steg i rätt riktning, vi är på rätt väg. Ge oss ett par dagar till, säger han.

Men erkände ändå:

– Första perioden var nog en kombination. Vi var inte riktigt med och Mora var riktigt bra. De spelade med hög forechecking och vi spelade för mycket i sidled. Vi borde spela mer nordsydhockey.

Vad sa ni till spelarna i första periodpausen?– Att vi ville spela mer fysiskt och dra ned på farten, fullfölja på deras backar så att de inte kunde fylla på hela tiden. Och det gjorde vi också, säger Jens.

Vilka detaljer är det som gör att det börjat lossna för er?

– Det är inga detaljer. Vi har spelat bra innan också. Det handlar om det mentala, om att vi fått tillbaka skadade spelare och fått in mer energi i laget. Vi har inte förändrat så mycket spelmässigt.

Moratränaren Patric Wener gick ut hårt på presskonferensen och tyckte att hans lag borde ha gjort två-tre mål till i första perioden och att Örebro borde ha åkt på fem-sex utvisningar till i mittperioden.

– De har stora, tunga forwards och en sån som Kåberg kör på allt och alla och målvakter och allting. Det var orättvist. Men det är deras typ av spel och det får man acceptera, säger Wener.

En bild Jens inte alls höll med om.

– Jag tycker att det skulle ha varit fem-sex utvisningar på Moraspelare för hakningar och grejer i andra. Så då är det lika där, säger han.