Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare två miljoner ska läggas på Open Art: "Gör Örebro till en attraktiv stad att besöka"

Ytterligare två miljoner kronor ska läggas på Open Art beslutar kommunstyrelsen idag. Satsningen innebär att det tidigare beslutade anslaget ökar med två miljoner kronor årligen. Detta för att säkerställa Open Arts höga kvalitet enligt kommunstyrelsen.

Annons

"Att flytta ut konsten till där människor finns har inneburit att många fler får ta del av den och röras, beröras och uppröras. Konsten skapar samtal och kraftfulla möten mellan människor. Open Art når dessutom publicitet och besökare långt utanför kommunens, länets och även landets gränser och gör Örebro till en attraktiv stad att besöka", säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

"Den extra satsningen på 2 miljoner kronor årligen skall garantera att utställningen håller fortsatt hög kvalité samt säkerställa att konsten blir allsidig och tillräckligt utmanande för betraktaren samtidigt som den är till för hela kommunen ur ett tillgänglighetsperspektiv", säger Per-Åke Sörman (C), kommunstyrelsen, i pressmeddelandet.