Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yunus Ismail får stanna

Den före detta ÖSK-spelaren Yunus Ismail har haft mycket att kämpa för. Dels för att bli bättre efter den stroke han drabbades av för ett år sen och dels för att få stanna i Sverige. I dag fick han beskedet: permanent uppehållstillstånd.

I fredags blev det klart att före detta ÖSK-spelaren Yunus Ismail får permanent uppehålls tillstånd och får där med stanna i Sverige.

-Det känns jättebra, livet leker, kommenterar han själv beskedet. Jag fick reda på det vid tvåtiden i dag när jag träffade Tage för en fika.

Tage Liljeson är en man som blivit något av en far för Yunus. Han nåddes av Migrationsverkets besked innan helgen.

- Beslutet kom i fredags och då var jag i Stockholm. Eftersom jag gärna ville vara med när Yunus fick beskedet väntade vi tills i dag, säger Tage Liljeson.

Varför Yunus har fått uppehållstillstånd just nu handlar om Migrationsverkets syn på Yunus ursprung.

- Det var första gången som Migrationsverket utgick från att Yunus är från Somalia, vilket han hela tiden hävdat. Tidigare har man trott att han är från Tanzania eller Kenya, men inget av de länderna har accepterat honom. Sammanfattningsvis har han fått uppehållstillståndet på grund av sitt hälsotillstånd, berättar advokat Hilda Bokvist.

Före detta lagkamraten John Alvbåge har länge stöttat Yunus Ismail i hans kamp för att komma tillbaka och reagerade med stor glädje inför budet.

-Det känns helt fantastiskt, en otrolig lättnad. Det har känts hopplöst ibland och det har varit en jäkla hård kamp. Men Yunus har en tro som är riktigt stark. Det här kommer hjälpa honom att komma tillbaka så otroligt mycket.