Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yxhult missade division 3

Det hade allt i egna händer - men tappade allt.
Yxhult förlorade den sista kvalmatchen mot Sunne med 4-1 och missar därför spel i division 3 nästa säsong.
- Det känns bedrövligt, säger Jörgen Gustafsson.

Yxhult behövde endast en poäng borta mot Sunne för att säkra en plats i division tre nästa säsong.

Men en helt galen sista omgång i kvalserien gjorde att platsen istället togs av Villastaden.

- Förjävligt. Men om några veckor när man får lite perspektiv på det så kommer det ändå kännas rätt bra tror jag. Hade någon inför den här säsongen sagt att Yxhult skulle komma på andra plats i division 4 den här säsongen hade jag tagit det alla dagar i veckan, säger Yxhults tränare Jörgen Gustafsson.

"Bara gratulera"

Yxhult hamnade i ett 0–2 underläge i den första halvleken och var vid det laget beroende av resultatet i den andra matchen i kvalet som spelades samtidigt.

Irsta hade klart bästa utgångsläge att smita förbi Yxhult inför de avslutande kvalmatcherna. Men laget slogs tillbaka av Villastaden. Resultatet i halvtid i den matchen: 1–1. Resultatet vid slutsignal: 3–6. Tack vare målkalaset gick Villastaden, tack vare ett måls skillnad, förbi Yxhult i toppen.

- Villastaden var det klart bästa laget vi mötte. Det är bara att gratulera, säger Jörgen Gustafsson.

DominoeffektPå grund av att Yxhult missade division tre påverkas många fler lag.

Två lag var tvungna att gå upp från division fyra. Det för att segraren från kvalet till division fyra skulle få chansen att fylla det tomrum som då uppstod i serien.

Men nu tvingas Laxå till fortsatt spel i division fem nästa säsong - trots sin kvalseger till division fyra. Drabbade blir också IFK Örebro 2 som åker ur division fem och Brickebackens IF som tvingas ned från division sex till division sju.