Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zetterberg bjuder på blues

Blueskungen Sven Zetterberg är ett välkänt ansikte i bygden, hans röst likaså. På skärtorsdagen får traktens bluesälskare möjlighet att se och höra honom igen – på Bångbrofolkan.

Annons

– Jag tror att han har spelat här vartannat år under de tio år bluesföreningen funnits. Sedan har han så klart varit gäst här vid flertalet tillfällen, säger Sören Karlsson, musikansvarig i Kopparbergs bluesförening.

Det står klart att Sven Zetterbergs spelning på Bångbrofolkan är hett efterlängtad. Biljettförsäljningen har varit i gång i drygt en månads tid och några problem med att sälja dem finns inte.

Bästa helgen

– Spelningarna under påskhelgen är publikmässigt sett de bästa på året. Då är det alltid mycket folk, säger Mikael Norrlund, ordförande i föreningen.

– Vi hoppas på cirka 300 besökare den här gången.

I januari i år beslutade Sven Zetterberg att bryta upp sitt band Sven Zetterberg bluesband. Något som han säger kändes konstigt, men var nödvändigt eftersom han vill känna sig fri att göra exakt vad han vill. Därav titulerar hans sig numera också som frilanssångare med bland annat ett nytt skivprojekt på gång.

Idel kända musiker

Skärtorsdagens spelning blir den här gången tillsammans med bandet The Rockarounds. Ett band med idel kända musiker från bland andra Refreshments och Roffe Wikström.

Tanken är också att Kopparbergs unga munspelstalang Christoffer Karlsson, som haft Sven Zetterberg som mentor, ska spela några låtar med bluesrävarna på scenen. Det nyligen brutna benet ska förhoppningsvis inte vara något hinder.

Kvällens förband är det lokala countrybandet Request med Niclas Sjölander, Bram Lauwers, Lasse Johansson och Staffan Myhrman.

Annons