Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zetterlund (C) fick flest kryss i kommunvalet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Inga förändringar från valnattens preliminära resultat sker i fördelningen av mandaten efter att länsstyrelsen sluträknat rösterna i Hällefors kommunval. Flest personröster av väljarna fick Lars-Göran Zetterlund (C).

Nu har länsstyrelsen räknat klart rösterna till valet till Hällefors kommunfullmäktige. Inga förändringar i mandatfördelningen till partierna som sagt jämfört med valnattens preliminära valresultat som då meddelades.

Några förändringar sker dock i vissa partilistor efter att väljarnas möjlighet att kryssa en favoritkandidat har räknats.

Följande politiker har personröstats in i fullmäktige:

I Centerpartiet kliver Lars-Göran Zetterlund upp från plats 2 till plats 1 på listan med sina 155 kryss.

I Moderaterna behåller Christina Johansson sin förstaplats med sina 114 kryss. Vivianne Pettersson fick 68 kryss och kliver därmed upp på plats 2 från plats 4 på listan.

I Vänsterpartiet behåller Stefan Backius sin plats 1 med 134 kryss.

I Sverigedemokraterna behåller Lars-Erik Eriksson sin plats 1 med 93 kryss.

För att personröstas in i kommunfullmäktige gäller följande: att kandidaten får minst 5 procent i personröster av sitt partis sammanlagda röster i valkretsen och att kandidaten får minst 50 personröster.

Så här fördelas mandaten i Hällefors

Moderaterna: 5.

Centerpartiet: 3.

Socialdemokraterna: 9.

Vänsterpartiet: 7.

Sverigedemokraterna: 3.

Grythyttelistan: 3.

Landsbygdspartiet Oberoende: 1.

Sammanlagt 31 mandat att fördela.