Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zetterlund (C) fick flest kryss i kommunvalet

Artikel 294 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Inga förändringar från valnattens preliminära resultat sker i fördelningen av mandaten efter att länsstyrelsen sluträknat rösterna i Hällefors kommunval. Flest personröster av väljarna fick Lars-Göran Zetterlund (C).

Annons

Nu har länsstyrelsen räknat klart rösterna till valet till Hällefors kommunfullmäktige. Inga förändringar i mandatfördelningen till partierna som sagt jämfört med valnattens preliminära valresultat som då meddelades.

Några förändringar sker dock i vissa partilistor efter att väljarnas möjlighet att kryssa en favoritkandidat har räknats.

Följande politiker har personröstats in i fullmäktige:

I Centerpartiet kliver Lars-Göran Zetterlund upp från plats 2 till plats 1 på listan med sina 155 kryss.

I Moderaterna behåller Christina Johansson sin förstaplats med sina 114 kryss. Vivianne Pettersson fick 68 kryss och kliver därmed upp på plats 2 från plats 4 på listan.

I Vänsterpartiet behåller Stefan Backius sin plats 1 med 134 kryss.

I Sverigedemokraterna behåller Lars-Erik Eriksson sin plats 1 med 93 kryss.

För att personröstas in i kommunfullmäktige gäller följande: att kandidaten får minst 5 procent i personröster av sitt partis sammanlagda röster i valkretsen och att kandidaten får minst 50 personröster.

Så här fördelas mandaten i Hällefors

Moderaterna: 5.

Centerpartiet: 3.

Socialdemokraterna: 9.

Vänsterpartiet: 7.

Sverigedemokraterna: 3.

Grythyttelistan: 3.

Landsbygdspartiet Oberoende: 1.

Sammanlagt 31 mandat att fördela.