Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Kif Örebros nya tränarpar

Kif Örebro, som åkte ur damallsvenskan, har gjort klart med ett nytt tränarpar.
Stefan Ärnsved och Fredrik Biörs ska leda laget i elitettan.

Annons

Stefan Ärnsved blir ny huvudtränare i Kif Örebro. Han har tidigare lett Karlslunds herrar i division 2.

– Det känns både roligt och spännande att få möjligheten att leda teamet kring Kif Örebro nästa säsong, säger Stefan Ärnsved till Kif Örebros hemsida.

Ärnsved har en gedigen bakgrund både som tränare, för bland annat Karlslunds herrlag i division 2, och som fotbollsinstruktör.

– Det ska bli roligt att leda teamet kring Kif Örebro nästa säsong. Målsättningen är att vi ska ta oss tillbaka till damallsvenskan till 2019. Historiskt sett är detta en väldigt tuff målsättning, men jag gillar utmaningen i detta och kommer med hjälp av styrelsen bygga ett team och en spelargrupp som ska klara av uppgiften, säger Stefan Ärnsved.

Fredrik Biörs har i år varit fystränare i ÖSK.

Fredrik Biörs kommer närmast från ÖSK:s A-lag där han haft rollen som fystränare.

– Att Fredrik Biörs väljer att vara en del i detta team 2018 gör att vi kommer att ha kompetenser i teamet som många andra organisationer i elitettan inte har. Vi har ett hårt jobb framför oss, men vi gillar som sagt utmaningen, säger Ärnsved.

Kif Örebros klubbchef Anders Nilsson säger till hemsidan:

– I Stefan och Fredrik får vi två tränare med bred kompetens som dessutom redan har en känsla för klubben och känner till många av spelarna. Vi vet att de kommer jobba stenhårt för att ta Kif Örebro tillbaka till damallsvenskan.

Både Ärnsved och Björs jobbar som instruktörer på Grillska gymnasiet. Kif Örebros ambition är att komplettera duon med ytterligare en tränare.

Mer läsning

Annons