Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De laddar upp inför kyrkovalet med en berörande musikteaterföreställning

Svenska kyrkan i Örebro sätter på torsdag kväll upp föreställningen "Spela aldrig Mozart – så länge jag lever" för att sätta ljus på vikten av att värna om det demokratiska samhället.

Annons

Ett musikstycke skrivet av Mozart.

På söndag är det kyrkoval. Inför det väljer Svenska kyrkan i Örebro att bjuda in till en gratis teaterföreställning i Nikolaikyrkan.

"Spela aldrig Mozart – så länge jag lever" handlar om Paolo Levi, en världsberömd violinist som, trots att han spelat i alla stora konserthus och trots att han spelar alla de stora mästarna, vägrar spela Mozarts musik.

Handlingen bottnar i en berättelse om musiker som bokstavligt talat spelade för livet under förintelsen, som genom att spela för bödlarna undkom gaskamrarna.

Föreställningen bygger på en pjäs av den engelska författaren Simon Reade som i sin tur bygger på Michael Morpurgos bok ”The Mozart question”. I Sverige gjordes en första tolkning 2009 och sedan dess har den sats upp på olika håll i landet.

Svenska kyrkan i Örebro sätter nu upp teatern i samband med kyrkovalet för att sätta fokus på frågan om alla människors lika värde, mänskliga rättigheter och vikten av att vi tillsammans värnar ett demokratiskt samhälle.

Medverkande i föreställningen i Nikolaikyrkan är Ewa Carlsson och Bo Lindell.

Mer läsning

Annons