Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djävulssås, en röd och het sås

Annons

6 portioner

2 röda urkärnade paprikor

5 körsbärstomater

1-2 röda chilifrukter

2 vitlöksklyftor

1/2 dl tomatketchup

2 msk japansk soja

1 dl olivolja

3 msk pressad citron

salt

peppar

Dela paprikorna och ta ur kärnorna. Gör detsamma med chilin. Anpassa mängden chili efter hur het sås du vill ha. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Smaka och salta och peppra.

Det här är en fräsch sås som passar till både fisk, skaldjur och kyckling. Mängden ketchup kan verka oroande men den behövs för att balansera hettan i chilin. Pensla marulk eller annan fast fisk med vitlöksolja och servera såsen till, eller grilla små spett med kyckling på samma vis.

Mer läsning

Annons