Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillspett med ingefärskarré och sidfläsk

Annons

ca 150 g rökt sidfläsk

Marinad:

2 msk riven ingefära

2 tsk sesamolja

2 msk japansk soja

1 tsk kanel

1/2 dl rökig barbequesås

2 tsk äppelcidervinäger

4 portioner, 25 minuter + marinering 350 g fläskkarré utan ben

Skär fläskkarrén i kuber. Blanda samtliga ingredienser till marinaden väl. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt ligga i minst ett par timmar, helst över natten i kylen.

Lägg träspett i blöt i minst en timme.

Skär fläsket i mindre bitar. Varva kött och fläsk på spetten. Eventuellt med lite rödlök mellan. Grilla.

Servera till en fräsch potatissallad.

Mer läsning

Annons