Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtländsk renklämma med libanesiska influenser

Annons

4 portioner

Ett matigt och gott alternativ till den klassiska smörgåsen, som ger mycket energi och smaker av jämtländska råvaror och libanesiska kryddor.

Lite smör

4 mjuka tunnbröd

2 dl strimlad sallad av valfri sort

150 g rökt renstek i tunna skivor

8 gula paprikaringar

svartpeppar

2 dl libanesisk matyoghurt (Milko har färdig)

eller 2 dl matyoghurt + 1 msk mynta + 1 pressad vitlöksklyfta

Bred smör på tunnbröden, lägg på strimlad sallad, renkött och sist paprikan. Peppra, ringla den smaksatta matyoghurten över hela brödet och rulla ihop. Slå in varje tunnbrödsrulle i aluminiumfolie och förvara i kylväska om det inte är kallt ute.

Mer läsning

Annons