Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarin

Rostad vitlök har en underbar smak som gifter sig fint med smör.

Annons

4 portioner, 20 minuter

3-4 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

100 g smör

1 msk hackad rosmarin

1 citron

flingsalt

Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöken och rosta försiktigt tills den börjar dofta och precis få lite färg. Den får absolut inte bli bränd. Tillsätt rosmarinhack mot slutet.

Häll blandningen i en bunke. Tillsätt smöret och rör ihop. Riv över skalet från en tvättad citron och pressa i lite saft. Smaka av med flingsalt.

Ställ in blandningen i frysen tills den stelnat. Skeda upp i en liten skål och servera till grillat lamm eller fisk.

Mer läsning

Annons